Kadın erkek eşitliği müfredattan çıkarıldı

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan verdiği önergede Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e soruyor:

Kadına karşı şiddet ve ayrımcılıkla mücadelenin özel bir önem kazandığı günümüzde, İlköğretimde ‘Vatandaşlık ve Demokrasi’ dersi müfredatının ‘Hak ve Özgürlüklerimiz’ başlıklı ünitesine 14 Eylül 2010’da eklenen “Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi”ne (CEDAW) atfın 3.8.2011’de onayınızla müfredattan çıkarıldığı doğru mudur?

Kadın-erkek eşitliği ve kadınların ayrımcılığa uğramaması açısından devletin sorumluluklarını belirleyen CEDAW’ı müfredattan çıkarmanızın ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne üç ünitede yapılan atıfları bir üniteye indirmenizin gerekçeleri nelerdir?

Ne kadar Ankaralıyız

DÜNYANIN neresine giderseniz gidin, kent sakinleri içinde yaşadıkları şehrin spor takımlarını tutarlar. Ankara’nın neredeyse tamamı AVM’lerle doldu taştı, buraları yapan işadamlarının ağırlıklı bölümü ya Ankaralı ya da doğma büyüme buranın suyunu içen kişiler.
İyi de AVM’lere girdiğimiz anda FB, GS ve BJK mağazaları köşebaşlarını kapmışken; Başkentin güzide takımlarından ne Ankaragücü ne de Gençlerbirliği’nin mağazaları var. Forma ve ürün satışı spor kulüplerimizin önemli bir gelir kaynağını oluşturuyor. Ankara’nın en çok okunan yerel gazete eki olan Hürriyet Ankara’yı büyük bir kampanya ile Başkent takımlarına destek olmaya çağırıyorum. Ankara Valimiz, Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, gazetecilerimiz ve halkımızın işbirliğiyle Ankara takımlarının maçlarına ailecek giderek, hem maddi hem de manevi destek vermeye davet ediyorum...
Düşünsenize valinin ve milletvekillerinin düzenli olarak sık aralıklarla tribünlerde olduğu bir maçta, doğal olarak küfür ve şiddet de azalacaktır. İnsanımızın eşiyle, kızıyla maça gidebileceği bir ortamı sağlamak adına, kulüp yöneticileri de, tribün liderleri ve valilikle işbirliği içinde olmalıdır.
İnsanımızı tribünlere en şık kıyafetleri ile çekmek için de belediyeler, gösteri ve şovlar hazırlamalıdır. İnşallah bir gün şampiyonlar ligi maçları Atatürk’ün başkentinde de oynanır.
Engin BALIM

Bitmeyen Pozantı yolu


YANLIŞ hatırlamıyorsam Ankara’dan güneye 30-32 şehire ulaşımı sağlayan Ankara-Pozantı otoyolunun ihalesi 1998’de yapılmıştı. O tarihten bu yana otoyolun yapılmasını bekliyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de İskenderun’a giderken bu otoyoldaki gelişmelere baktım, bir tek Pozantı -Ereğli Kavşağı arasında açılan 60 km civarında bir otoyol var, Ankara çıkışında ise daha dramatik bir durum var; otoyol bir metre bile ilerlememiş durumda. Asıl trafik yoğunluğunun yaşandığı Ankara’nın çıkışındaki bölümde ise otoyol konusunda hiç bir çalışma yok.
13 yılda 60 km otoyol yapılabilmiş, her sene yaklaşık 5 kilometre...
Bu otoyollar planlanırken hangi kriterler esas alınır?
Tuğrul KESİMLİ
Yazarın Tüm Yazıları