ABD'nin yeni silahı: Gökten taş yağacak

Güncelleme Tarihi:

ABDnin yeni silahı: Gökten taş yağacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 00:00

ABD ordusunu nükleer silahlardan ve kıtalararası füzelerden bağımsız kılacak yeni nesil silahı bugün test edilecek.

Haberin Devamı

ABD’nin Promtp Global Strike adlı yeni silah teknoloji kapsamında geliştirdiği Falcon HTV-2’nin test uçuşu, dün kötü hava koşulları nedeniyle ertelendi. Los Angeles Times’ın verdiği bilgiye göre, California eyaletindeki Vanderbesg Hava Kuvvetleri Üssü, Minotaur IV roketiyle fırlatılacak olan hava aracının kötü hava koşulları nedeniyle bugün ateşleneceğini belirtti.

 

FALCON HTV-2 HAVA ARACI / WEB TV

 

Sesten 20 kat hızlı bir sürate, yani saatte yaklaşık 21 bin kilometre hıza ulaşabilen Falcon HTV-2, çeliğin erime noktasının bile üzerindeki 2000 derece sıcaklığa dayanabiliyor. İngiltere’nin başkenti Londra ile Avustralya’nın Sydney kenti arasındaki mesafeyi bir saatten daha kısa sürede tamamlayabilen Falcon HTV-2, 2003 yılında başlatılan bir projenin içinde yer alıyor.

Haberin Devamı

 

Minotaour IV roketiyle atmosferin dışına taşınan hava aracı, roketten ayrıldıktan sonra saatte 21 bin kilometre hızla ilerleyerek dünyanın herhangi bir noktasına bir saatten daha kısa bir süre içinde bomba bırakmak için tasarlandı. ABD ordusu, bilgisayar modellerinde ve sürat testleri yapılan deneme tünellerinde en fazla 18 bin km hıza erişen hava aracının gerçekte nasıl bir performans ortaya koyacağını görmek istiyor.

 

PROMPT GLOBAL STRIKE PROJESİ / GRAFİK HABER

 

ABD'NİN YENİ NESİL SİLAHLARI / FOTO ANALİZ

 

BAŞARISIZLIK ÇOK PAHALIYA PATLAYABİLİR

Bugün yapılacak olan deneme uçuşu aynı zamanda karbon bileşimi materyallerin aşırı sıcaklıklara nasıl dayanabildiğini de gösterecek. ABD’nin canlı yayınladığı birçok roket ateşlemesinin tersine, Falcon HTV-2 hava aracının ateşlenmesi televizyonlardan yayınlanmayacak.

 

ABD ordusu, başarılı olması halinde kıtalararası balistik füzeler yerine Falcon HTV-2 kullanmaya başlayabilir. Bugüne kadar iki prototipi üretilen Falcon HTV-2’nin ilk deneme uçuşu başarısız olmuştu. İkinci uçuşun başarısız olması, Prompt Global Strike projesini de sekteye uğratabilir.

Haberin Devamı

 

ABD hükümetinin ileri savunma teknolojileri üreten DAPRA kurumu tarafından üretilen Falcon HTV-2, Nisan 2010’da yapılan ilk denesinde istenilen sonucu vermemişti. Hava aracının ateşlenmesinden dokuz dakika sonra bağlantı kopmuş ve Falcon HTV-2 okyanusa çakılmıştı.

 

ABDnin yeni silahı: Gökten taş yağacak

      Vanderberg üssünden fırlatılan bir Minatour IV füzesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!