1.5 cm’lik sakal!

ÖNCEKİ gün Ankara dışından gelen misafirlerimle TBMM bahçesi içinde bulunan Muhafız Alayı Taburu’nun gazino bahçesinde neşe içinde çay içerken, yanımıza gelen bir tabur görevlisi benim alt dudağımın ortasından aşağıya doğru 1,5 santimlik dudak altı sakalımı göstererek; “bu şekilde burada kalamayacağımı” ifade etti.

Kılık kıyafetim gayet temiz beyaz gömlekli ve itinalı idi, ayrıca yüzümde de sakal filan yoktu.
İş büyümesin diye misafirlerimi bırakarak arabanın yanına gittim, misafirlerime “çaylarınızı içince gelin” diye söyleyerek kapının dışında arabada beklemek zorunda kaldım.
Açık havada olan ve resmi bir tören yada daveti içermeyen böyle bir yerde misafirlerimin yanında subaydan böyle bir davranışla karşılaştığım için ziyadesiyle incindim.
1,5 santimlik sakalım yüzünden dışlanıyorsam, ortada önemli bir sorun var demektir.
Görüyüorum, askerin bu ‘katı’ uygulamasından çok kişi rahatsız oluyor.
Hele benim gibi Atatürkçü ve vatansever ise kırgınlığı daha da artıyor.
Genelkurmay’ın buna yumuşak bir çözüm getirmesi dilenir.
Önder OSKAY

Modifiye asfalt


YAKLAŞIK bir aydır Eskişehir Yolu’nda ve İstanbul Yolu’nda asfalt çalışmaları var. Büyükşehir Belediyesi buralara pankart asarak ‘yolda modüfiye asfalt atılmaktadır’ diyor. Diğer asfalttan farklıymış.
Bu iki yolda da asfalta ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim. Trilyonlar hiç uğruna gömülüyor gibime geldi. Ayrıca asfalt neden gece atılmıyor. Sincan’dan minibüse veya otobüse bindiğin zaman iki saatten aşağı Ulus’ta olunmuyor. Asfalt çalışması nedeniyle trafik akmıyor.
Ramazanda neden millete işkence çektiriliyor.
Şener KOÇAK

Perşembe akşamı bisikletçileri


ANAKARA’da yaşayan bisiklet tutkunları, başkentte bir bisiklet yolunun olmamasına dikkat çekmek amacıyla iki yılı aşkın süredir bisiklet turları düzenliyor. Yaz kış demeden inatla sürdürülen perşembe akşamı bisiklet turları, alternatif bir ulaşım aracı olmasına dikkat çekmek ve düzenli bir şekilde spor yapmak adına yapılıyor.
Bisiklet turlarına çeşitli meslek gruplarından ve her yaştan insan katılabilirken, organizasyon, İzmir, Ankara ve Alanya’da her perşembe akşam saat 20.00’de aynı anda başlıyor.
Perşembe Akşamı Bisikletçileri Organizatörü Ayşe Yıldız “Ankara’da bir bisiklet yolu olmamasının çok üzücü. Bisiklet yollarının artmasıyla insanların daha fazla temiz havaya kavuşacaktır. Şehirde park ve trafik sorunu en aza inecek. Bunlar gerçekten Ankara için çok önemli. Eğer bisikleti alternatif ulaşım aracı olarak yaygınlaştırabilirsek, insanlar artık trafik çilesi çekmeyecek. Bisikleti insan sağlığına yararlı çok eğlenceli bir araç olarak görüyoruz. Bisikletin artık çevre kirliliği yüksek olan şehirlerde yer alması lazım. Bu bir gelişmişlik ve medeniyetlik göstergesidir” diyor.
Yıldız sözlerine; “Avrupa Başkenti dediğimiz Ankara’da artık bir bisiklet yolunun olması gerek” diye devam ediyor.
(Solfasol Ağustos 2011 sayısından)

Büyükşehir’e soruyorum

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’ne... Çankaya, Dikmen Caddesi ve Çetin Emeç Bulvarı Polis Evi Kavşağında bulunan alt geçitte uzun süredir estetik düzenleme adı altında tadilat ve tamirat sürmekte trafik keşmekeşi yaşanmaktadır. Bu tadilat ve trafik karmaşasıyla ilgili aşağıdaki soruların cevaplandırılmasını istiyorum:
Bu tadilatın yapılış gerekçesi nedir? Bu geçitte su ve sel baskınları için ne gibi önlemler alınmıştır? Bu geçitte duvarların mermerle döşenmesine neden gerek duyulmuştur? Bu mermerler hangi ülkeden ve kaç liradan temin edilmektedir. Yapılan toplam işin metrekare miktarı ne kadardır? M2 başına işçilik dahil m2 fiyatı nedir? Yapılacak işin maliyeti kaç TL’dir? Mermerlerin duvarlardan düşme ve titreşime karşı dayanıklılığı nedir. Oluşabilecek herhangi bir kazada sorumluluk belediyemize ait olacak mıdır? Doğabilecek kazaları belediyemiz üstlenecek midir?
İsa HAYIRLI
Yazarın Tüm Yazıları