GeriSeyahat Teksas'taki baraj gölünün suyu kırmızıya döndü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Teksas'taki baraj gölünün suyu kırmızıya döndü

Teksas'taki baraj gölünün suyu kırmızıya döndü

ABD’nin Teksas Eyaleti’ndeki San Angelo’da, baraj gölünün büyük kısmı kurudu, gölün dibinde kalan bir miktar su da kan kırmızısı bir renk aldı.

ABD için büyük bir sorun olmaya devam eden kuraklıktan etkilenerek bir bölümü sıcaktan kavrularak hayvan mezarlığına dönüşen baraj gölünün, suyu tamamen buharlaşmamış diğer bölümüyse görenleri kırmızı rengiyle hayrete düşürüyor.

 

Uzmanlar, suyun böyle bir renk almasının sebebinin “Chromatiaceae” adında bir bakteri olduğunu belirtiyor. “Kükürtlü kızıl bakteri” diye de bilinen canlının, oksijenden yoksun kalmış su birikintilerinde ortaya çıktığı söyleniyor.

 

HAYVAN MEZARLIĞI OLDU

1950 yılında inşa edilen göl, kısa bir zaman öncesine kadar balıkçıların ve amatör denizcilerin uğrak mekânıydı. Şimdiyse, ölü balıkların ve ölü su kaplumbağalarının kurumuş bedenlerinin sergilendiği, kimsenin uğramadığı bir yer haline geldi.  

 

Teksas’taki kuraklık hayvanların yiyecek bulamamasına da yol açtığı için, aç kalmış ayıların ve yaban domuzlarının yaptığı baskınlar yerel basının manşetlerinden düşmüyor.  

 

Eyalet 1895’ten beri, yağışların en az olduğu yılı yaşıyor.

 

KIRMIZI GÖLDEN İLGİNÇ KARELER

False