Sofuoğlu dört çekerle yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Sofuoğlu dört çekerle yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2011 11:30

Dünya Supersport Şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu, motosikletten sonra, rallici Volkan Işık tarafından özel üretilen otomobil Volkicar ile V1 yarışmasına katılarak 4 tekerli araçlardaki hız tutkusunu giderecek.

Haberin Devamı

Bu yıl Moto GP'nin bir alt dalı olan Moto2'de yarışan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Moto GP'de yarışmaların ara döneminde bulunduklarını ve dinlendiğini söyledi.


Volkan Işık'ın projelendirip geliştirerek, üretimini yaptığı Volkicar ile 6 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da otomobil yarışmalarına katılacağını anlatan Sofuoğlu, “Geçen hafta antrenman yaptım ve otomobille de yarışabileceğimi gördüm. Çok güzel ve eğlenceli oluyor” dedi.

“Benim için yarış, yarıştır. Ayrım gözetmem” diyen milli motosikletçi, şunları söyledi:

“Yarışma için motosiklet ya da otomobil fark etmez. Bende hız tutkusu var. Otomobildeki hız tutkumu bu yarışmayla gidermek istiyorum. Daha önce otomobil yarışmasına hiç katılmadım. Yaklaşık 2-3 yıldır otomobil yarışmasına katılmayı planlıyordum. Böyle bir yarışma varken, değişiklik olsun diye katılıyorum.”

Volkicar, rallici Volkan Işık tarafından geliştirilerek özel üretilen farklı bir yarışma otomobili olma özelliği taşıyor. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) kurallarına uygun hazırlanan Volkicar, 1251 cc'lik motora sahip. 5 ileri ve elektrikli geri vitesli şanzımanı bulunan Volkicar'da şasi, süspansiyon, gövde ve jant gibi bölümler özel tasarımları barındırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!