Amirallere suikast soruşturmasında 2. iddianameye kabul

Güncelleme Tarihi:

Amirallere suikast soruşturmasında 2. iddianameye kabul
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 13:46

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Gölcük Donanma Komutanlığında yapılan aramada ele geçirilen belgelerden birinde, “Amirallere suikast girişimi” iddiasına ilişkin adları geçtiği öne sürülen Koramiral Deniz Cura ve Kurmay Albay Ümit Metin hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Haberin Devamı

Amirallere suikast iddiasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ikinci iddianame İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile tutuklu Albay Ümit Metin sanık olarak yer alıyor. İddianamenin aynı mahkemede görülen Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi talebi ise daha sonra değerlendirilecek.

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e suikast iddiasına ilişkin belgeler bulunmuştu. Bu notlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcı Salim Duran tarafından hazırlanan iddianamede iki hafta önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Haberin Devamı

İddianamade Cora ve Metin’in "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!