İbrahim Şahin'in suikast davası Ergenekon'la birleştirildi

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Şahinin suikast davası Ergenekonla birleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 12:02

İkinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanığı eski Özel Hareket Daire Başkanvekili İbrahim Şahin ve kendisiyle irtibatlı olduğu belirtilen Garip İrfan Torun hakkında, Sivas'ta kuyumculuk yapan Minas Durmazgüler'e suikast girişiminde bulunulduğu iddiasına ilişkin açılan yeni davanın ikinci “Ergenekon” davası ile birleştirilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Silivri Cezaevi'ndeki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ancak bu davada tutuksuz olarak yargılanan İbrahim Şahin ile tutuksuz sanık Garip İrfan Torun katıldı. Sanıkların kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, 10 sayfalık iddianame savcı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından okundu. İddianamenin okunmasının ardınan Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, iddianamenin İkinci Ergenekon Davası'yla birleştirilmesinin talep edildiğini söyleyerek savcıdan görüşünü sordu.

 

Davaların birleştirilmesiyle ilgili görüşü sorunlan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, davalar arasında hukuki ve fiili bağlantı olduğunu belirterek, "Davaların birleştirilmesi talep olunur" dedi. Söz alan İbrahim Şahin, iddianameyi kabul etmediğini belirterek, davanın İkinci Ergenekon Davası'yla birleştirilmesini istemediğini belirtti. Diğer sanık Garip İrfan Torun ise, "Suçum ne onu bile anlayamadım. Bu davanın İkinci Ergenekon Davası'yla birleştirilmesini istemiyorum" dedi.

 

Haberin Devamı

Mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, aralarında hukuki ve fiili bağlantı olduğunu belirterek davanın, İkinci Ergenekon Davası'yla birleştirildiğini belirtti. Mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanıklar İbrahim Şahin ve Garip İrfan Torun'un savunmalarının İkinci Ergenekon Davası'nın görüleceği gün alınacağını karar verdi. İkinci Ergenekon Davası ise 8 Ağustos Pazartesi günü görülecek.

 

İDDİANAME

 

İbrahim Şahin ile Garip İrfan Torun'un sanık olarak yer aldığı 10 sayfalık iddianamede, Minas Durmazgüler'e suikast iddiasına ilişkin 2 kişi hakkında daha önce dava açıldığı belirtiliyor. Ancak suikastte kullanılması düşünülen glock marka tabancadan bahsedilmediği belirtilen iddianamede, soruşturmanın genişletilmesi sonucunda Garip İrfan Torun'un İbrahim Şahin ile ilişkisinin tespit edildiği ve suçta kullanılması düşünülen glock marka tabancanın ortaya çıkarıldığı yer alıyor. Silahın İbrahim Şahin tarafından Garip İrfan Torun'a verildiği belirtilen iddianamede, Şahin'in '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan 36 yıla kadar, Torun'un ise örgüt üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!