Validen teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Validen teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 00:00

Ankara Hürriyet’in Kırıkkale’ye dağıtımının başlaması bölgede sevinç yaratırken, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “Ülkemizin en saygın ve en önemli medya kuruluşlarından olan Hürriyet Gazetesi’nin etkili bölge eki Ankara Hürriyet’i Kırıkkale’ye yollayacak olması önemli bir eksikliği giderecek” dedi.

ANKARA Hürriyet’in Kırıkkale’ye dağıtımının başlaması bölgede sevinç yaratırken, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “Ülkemizin en saygın ve en önemli medya kuruluşlarından olan Hürriyet Gazetesi’nin etkili bölge eki Ankara Hürriyet’i Kırıkkale’ye yollayacak olması çok sevindirici. Aslında başlı başına bu olayın kendisi bile önemli bir eksikliğin giderilmesi açısından haber” dedi.

Kırıkkale’yi, “Başkent’in hemen yanında temiz yürekli ve geleneklerine bağlı insanların yaşadığı bir Anadolu kenti” olarak tanımlayan Vali Güner şunları söyledi:

Hızla gelişiyoruz
/images/100/0x0/55eb0e06f018fbb8f8a81786

“Ankara’yı ve dünyayı bölgeyle bağdaştırma adına atılmış bu önemli adım için Kırıkkale Valisi olarak teşekkür ediyorum. Kırıkkale Ankara’nın hemen yanında temiz yürekli Anadolu insanlarının geleneklerine bağlı yaşadığı bir kent. İçinden Kızılırmak’ın geçtiğini, önemli sanayi bölgelerin ve fabrikaların yer aldığı, aynı zamanda 50 kadar ilin buluşma noktasında. 1992 yılında kurulmuş ve oturmuş üniversitesiyle aynı zamanda öğrenci sirkülasyonumuz da var. 20 bin civarında öğrencisi olan bir kent. Sadece bu özellikleri bile Ankara Hürriyet Gazetesi’nin bölgeye gelmesinin ne kadar önemli olduğunun göstergesi. Kırıkkale demek Ankara demek, Kırşehir demek, Sivas demek. Hızla gelişen Kırıkkale’nin ilerlemesini, bu kentin gelişmesini istemeyenler bile engel olamaz. Rüzgarı arkasına almış, özellikle Ankara’nın tıkandığı noktalarda alternatif yaratabilecek bir il.

10 yıllık hedefler

Bizler önümüzdeki 10 yıla yönelik stratejik bir hedef oluşturduk. Stratejik hedeflere uygun faaliyet alanları belirledik ve eğitim, sağlık, sosyal konularda projeler hazırladık. Kadın istihdamı, kent kültürü, çevre, turizm, kırsal kalkınma, alt yapı, tarım, enerji, asayiş gibi başlıklar oluşturarak Kırıkkale’yi nasıl ileriye taşırız düşüncesiyle bu projeleri hazırladık.

Bunun yanında Kırıkkale’de örnek köy projeleri başlattık. Hepsinin imarını yaptık, altyapısını tamamladık. Kilitli parke taşlarıyla, sağlıklı çevre düzenlemeleriyle, evleri beyaza boyatarak örnek köyler oluşturduk. Kırıkkale’yi öncü bir Anadolu şehri yapma hedefinin yanında bir Avrupa kenti olması için de önemli Avrupa Birliği Projeleri ürettik. İki yıllık süreçte 14 proje için 1 milyon 130 bin euro tutarında proje üretme imkanı bulduk.”

Kader birliği yaptık

KIRIKKALE Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen 2011?2013 yılı Orta Vadeli Hedefler ve Projeler Toplantısı’nda kaymakamlar ve il müdürlerinden bilgi alan Kırıkkale Valisi Yusuf Güner, “Hayal gibi görünen bazı başarılar, düzenli ve azimli çalışmalar sonucunda elde ediliyor. Bu toplantı, bir yıllık süreç için son derece önemli. İki yıldır sizlerle kader birliği yaptık, bu şehir için örnek teşkil edecek projelere ve çalışmalara imza attık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!