Ziraatçi Derneği’nden Et Balık Kurumu’na ithalatı durdur çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Ziraatçi Derneği’nden Et Balık Kurumu’na ithalatı durdur çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 00:00

Et-Balık Kurumu’nun et ithalatını arttırıcı bir kurum haline büründüğünü belirten Türkiye Ziraatçiler Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, “Türkiye, yabancıların ekonomisini düzeltmek zorunda değil” dedi.

ET-Balık Kurumu’nun 1 Ağustos itibariyle 10 bin 500 canlı kasap hayvanı ithalatının yapılmasıyla ilgili kararına karşı çıktığını belirten Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, “Türkiye, yabancıların ekonomisini düzeltmek zorunda değildir” dedi. İthalatın bir şekilde durdulması gerektiğini belirten Yetkin, Et-Balık Kurumu’nun et ithalatını arttırıcı bir kurum haline büründüğünü ifade etti. Türkiye’deki üreticilerin bundan zarar göreceğini ifade eden Yetkin, “Özel kuruluşlara izin verilerek damızlık hayvan sayısı çoğaltılamaz. Damızlık hayvan sayısının belli bir noktaya gelmesi gerekiyor. Türkiye’de hayvan sayısının arttırılmasıyla bu önlem alınabilir” diye konuştu.

Çıkmaz sokağa sürüklendi

Türkiye’nin çıkmaz bir sokağa sürüklendiğini belirten Yetkin, şunları söyledi: “Türkiye, kronik bir şekilde et ithalatına bağımlı hale geldi. Bu, iyi bir gidişat değil. Ömür boyu yabancı et mi yiyeceğiz? Elbette fiyatlar göreceli olarak belli bir noktaya ulaştı fakat çeşitli tedbirlere karşın hala et fiyatları istenilen yere getirilemedi. Türkiye bu süreçte yurt dışına ciddi kaynaklar verdi. 2010 yılında Türkiye’de sadece bundan dolayı 368 milyon dolarlık canlı hayvan karkas et ithalatı yapıldı. 2011 yılına baktığımız zaman ilk altı aylık dönemde de 680 milyon civarında bir ithalat gerçekleşti. Bu süreç doğru yönetilemedi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!