Trafikte gizli polis denetimi

Güncelleme Tarihi:

Trafikte gizli polis denetimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 00:00

Kimliklerini gizleyerek kamyon ve otobüslere yolcu gibi binen Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında artan trafik kazalarının önüne geçmek için sürücülerin kurallara uyup uymadığını kontrol ediyor.

EMNİYET Genel Müdürlüğü yaz aylarında artan trafik kazalarının önüne geçmek için yeni bir denetim programını uygulamaya koydu. Kamyon ve otobüslerin sıklıkla kazalara karıştıkları yolları belirleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, burada sivil ekiplerce denetim yapıyor.

Kimliklerini gizleyerek kamyon ve otobüslere yolcu gibi binen sivil polisler, hem seyahat edilen aracın sürücüsünün, hem de diğer sürücülerin kurallara uyup uymadığını denetliyor.

Yaz aylarındaki trafik yoğunluğu, trafik kazalarında da artışa yol açıyor. Emniyet verilerine göre, geçtiğimiz yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında meydana gelen trafik kazalarında bin 371 kişi hayatını kaybetti. Yaz aylarında yapılan uzun seyahatlerin ve varılacak yere bir an önce ulaşma isteğinin kazaları tetiklediği belirtildi.

Yoldaki görevli memura da kontrol

Denetim programı kapsamında tespit edilen ihlal ve olumsuzlukları güzergahtaki trafik kuruluşları ya da ekiplere bildiren ve gerekli cezanın uygulanmasını sağlayan sivil polisler, seyahat sonunda da otobüs şoförü ve yolculara denetimin amacı ile sonuçları hakkında bilgi veriyor.

Bu uygulamayla sürücülerin yanı sıra güzergahta görevli trafik polisleri de denetleniyor. Sivil polisler, seyahat edilen güzergahta görevli trafik ekipleri ile personelin görevlerinin başında olup olmadığını, araç durdurma ve kontrollerde mevzuata uygun hareket edip etmediklerini, sürücülere karşı tutum ve davranışlarını gözlemliyor. Aykırı hareketleri tespit edilen görevliler hakkında yasal işlem yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!