Cimnastikte altın Tulloch'un

Güncelleme Tarihi:

Cimnastikte altın Tullochun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2011 16:49

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF) artistik cimnastik dalında İngiliz sporcu, bireysel yarışmada altın madalya kazandı.

Yomra ilçesinde bulunan Türkiye'nin ilk artistik cimnastik salonunda gerçekleştirilen erkekler bireysel müsabakalarına 15 ülkeden toplam 24 sporcu katıldı.

İngiltere adına yarışmalara katılan Courtney Tulloch yer minderi, kulplu beygir, halka, atlama masası, paralel bar ve barfiks kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmalarda toplamda 82.400 puan alarak altın madalya kazandı.

Romanya adına yarışan Daniel Petrica Vasile Radeanu ise 81.650 puan toplayarak gümüş madalya kazanmayı başardı.

Belarus adına yarışan Vasili Mikhalitsyn ise 81.350 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Yarışmaların ardından sporculara madalya ve kupaları Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı ve Dünya Cimnastik Federasyonu üyesi Atilla Örsel ve Artistik Cimnastik Erkekler Avrupa Federasyonu teknik delegesi Tom Thingvold tarafından verildi.

TAKIM YARIŞMASINI RUSYA KAZANMIŞTI

Daha önce gerçekleştirilen erkekler artistik cimnastik takım yarışmasında Rusya 165.40 puan alarak altın madalya, İngiltere 164.95 puanla gümüş madalya, İsviçre ise 163.70 puanla bronz madalya kazanmıştı.

İbrahim Çolak, Abdulkadir Baş ve Barış Pek'in temsil ettiği Türkiye ise 94 sporcunun katıldığı aynı yarışmada takım halinde 155 puan alarak, müsabakayı 15. sırada tamamlamıştı.

İbrahim Çolak, bireysel olarak aldığı puanlarla yarışmayı 23, Barış Pek 33, Abdulkadir Baş ise 87. sırada tamamlamıştı.

ARTİSTİK CİMNASTİK DALINDA BAYANLARDA IORDANCHE, BİREYSEL YARIŞMADA ALTIN MADALYA KAZANDI

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF) artistik cimnastik dalında Romanyalı sporcu, bireysel yarışmada altın madalya kazandı.

Yomra ilçesinde bulunan Artistik Cimnastik Salonunda yapılan kızlar bireysel müsabakalarına, 11 ülkeden toplam 24 sporcu katıldı.

Romanya adına yarışan Larissa Iordanche atlama masası, denge bar, kız paraleli ve yer minderi kategorilerindeki yarışmalarda toplamda 57.550 puan alarak altın madalya kazandı.

İtalya adına yarışan Erika Fasana 55.450 puan toplayarak gümüş madalya kazanırken, aynı ülkenin sporcusu Elisa Meneghini ise 54.800 puan alarak bronz madalya elde etti.

Yarışmaların ardından sporculara madalya ve kupaları Artistik Cimnastik Avrupa Federasyonu yetkilileri tarafından verildi.

TAKIM YARIŞMASINI İTALYA KAZANMIŞTI

Artistik cimnastik kızlar takımı yarışmasında dün Francesca Deagostını, Erika Fasana ve Elisa Meneghini'den oluşan İtalya 110.95 puanla altın madalya almıştı. Maria Balea, Georgiana Gheorghe'nin temsil ettiği Romanya 110.55 puanla gümüş madalya elde etmişti. Çağla Akyol ile Janine Berger, Sophie Scheder'in yer aldığı Almanya ise 107.40 puanla gümüş madalya kazanmıştı.

Zeynep Mamikoğlu, Fatma Temizel ve Nida Kaş'ın yer aldığı Türkiye ekibi ise 77.550 puan alarak yarışmayı takım halinde 23. sırada tamamlamıştı.

Artistik cimnastik dalında yarın kızlar ve erkeklerde, aletlerde madalya yarışları yapılacak.

Türk sporcu İbrahim Çolak, halka aletinde altın madalya için yarışacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!