Mihalıççık'ta gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Mihalıççıkta gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 11:19

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen tarım işçileri ile ilçe halkı arasında kiraz toplama meselesinden çıkan kavgada 8 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Ömerköy'de yaklaşık 300 kişi arasında kiraz toplama meselesinden tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine çıkan arbedede Osman ve Yaşar Çay kardeşler bıçakla, 6 tarım işçisi ise darbedilerek yaralandı.

Bıçakla yaralanan 2 kişi Eskişehir'e sevk edildi, diğer yaralılar ilçede tedavi altına alındı.

Jandarma ve polis güvenlik önlemi aldı. İlçeye Eskişehir'den takviye çevik kuvvet ekipleri gönderildi. Güvenlik güçleri, olaylara karıştığı iddia edilen bazı kişileri gözaltına aldı.

İlçe halkı, yan yana olan jandarma ve polis binaları önünde toplandı. Olayı protesto eden vatandaşlar, Türk bayrağı açıp İstiklal Marşı okudu. İlçeye dışarıdan gelen mevsimlik tarım işçileri 4-5 belediye otobüsüne zarar verdi.

Kaymakam Zekeriya Göker ve Belediye Başkanı Ümit Güven, vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyor.

KAYMAKAM GÖKER: “OLAY KONTROLÜMÜZ ALTINDA”

Mihalıççık Kaymakamı  Zekeriya Göker, iki grup arasında çıkan kavgada 8 kişinin yaralandığını  belirterek, “Olay kontrolümüz altında” dedi.

Kaymakam Göker, geçici tarım işçileri  ve ilçe halkı arasında kiraz toplamaya gidecek araca binme meselesi yüzünden  tartışma çıktığını, çıkan kavgada 2'si bıçakla 8 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralıların tedavi altına alındığını ifade eden Göker, “Eskişehir'den  takviye ekipler istedik. Şu anda olay kontrolümüz altında. Büyütülecek bir durum  yok. Olaya karıştığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı” dedi.

Öte yandan, yaklaşık 100 kişilik grup İlçe Jandarma Komutanlığı önünde  bekliyor.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!