Başbakanlık’ta da Silvan zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlık’ta da Silvan zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in, Başbakan Tayyip Erdoğan ile haftalık olağan görüşmesi, Silvan saldırısı nedeniyle mini terör zirvesine dönüştü. Konut’taki toplantıya, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı.

Bakanlığın raporu

Haftalık olağan görüşmenin, Başbakanlık merkez binada yapılması planlanmıştı. Ancak 13 askerin şehit düştüğü Silvan başta olmak üzere tırmanan terör saldırıları karşısında kapsamlı güvenlik toplantısı yapılması kararlaştırıldı. Bunun üzerine Koşaner’in yanı sıra bakanların da katıldığı toplantının, Başbakanlık Konutu’nda yapılması benimsendi. Erdoğan önce Koşaner ve bakanlarla yaklaşık bir saat süreyle bir toplantı yaptı. Bu toplantının ardından Erdoğan ve Koşaner başbaşa görüştü. Toplantıda İçişleri Bakanlığı’nca Silvan olayı hakkında hazırlanan ön raporun ele alındığı, raporun bir kopyasının Koşaner’e verildiği bildirildi. Koşaner’in de Silvan baskını ile ilgili kendi ellerindeki bilgi ve belgeleri Erdoğan’a ilettiği öğrenildi.

YAŞ öncesi görüşme

Toplantıda, terörle mücadelede yeni çizilen yol haritası üzerinde durulduğu ve özel harekat polislerinin de eskisi gibi terörle mücadelede etkin rol alması konusunda Genelkurmay başkanı ile birlikte fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi. Erdoğan ve Koşaner, YAŞ öncesi son haftalık görüşmesini de yapmış oldu. Erdoğan bu görüşmelerin ardından Ergin ve Şahin ile yeniden biraraya gelerek, durum değerlendirmesinde bulundu. Öğleden sonra da MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Konutu’na gelerek Erdoğan ile görüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!