Ceylan’ın kardeşinin ablasıyım

Güncelleme Tarihi:

Ceylan’ın kardeşinin ablasıyım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, töre kurbanı Ceylan Sosysal’ın 14 yaşındaki kız kardeşiyle görüşeceğini belirterek “Ankara’da, masa başında oturup Ceylanların azalmasını bekleyemeyiz. Bire bir saha mücadelesi yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile Türkiye İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Başkanı Arzu Özyol’u dün makamında kabul eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Şahin, Hatay’da töre kurbanı olan Ceylan Soysal ilgili şunları söyledi: “Töre ve Namus Cinayetleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak bunun bire bir takipçisi olacağım. Hem gidip Ceylan’ın annesiyle görüşeceğiz hem de o gün çok hızlı şekilde devlet korumasına aldığımız 14 yaşındaki Ceylan’ın kardeşiyle de konuşacağız. Onun yaşadığı zorluğu çözebilmek için sosyal devlet, bir bakan abla olarak yanında bulunacağım ve yaşamına ilişkin sürecin takipçisi olacağım.”

Kadın meselesi partiler üstüdür

Şahin, kendisine sunulan Şanlıurfa’daki intiharlarla ilgili raporun da çok önemli olduğunu belirterek, “Şanlıurfa’ya gider, bunun da takipçisi oluruz” dedi. CHP’nin kadını şiddetten korumak için kanun teklifi verdiği hatırlatılınca da Şahin, “Kadın meselesi partiler üstüdür. CHP ve MHP’li kadın milletvekillerini aradım. Bu süreçte bir araya da geleceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!