Ramazan öncesi açıkta satılan süt almayın

Güncelleme Tarihi:

Ramazan öncesi açıkta satılan süt almayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2011 00:00

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, İçkale Otel’de düzenlediği basın toplantısında, tarım sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yetkin, Ramazan ayı öncesinde Ankara’da 40 noktada et fiyatları konusunda araştırma yaptıklarını, buna göre kıymanın kilogram fiyatının 16,5 ile 27 lira arasında değiştiğini, et ürünleri fiyatlarının ise son bir ayda yüzde 13-23 arasında artış olduğunu söyledi. Arz-talep dengesizliği nedeniyle Türkiye’de Nisan 2010 tarihinde et ithalatının başladığını, gümrük vergilerinin düşürüldüğünü, buna rağmen arz-talebin hala dengelenmediğini vurgulayan Yetkin, “Türkiye’de et fiyatları ithalatla baskılandığı için fiyat artışları bir yerde tutulmaya çalışıyor. Fakat süreç doğru yönetilememiş ve et üretimi hala artırılamamıştır” diye konuştu.

Gıda terörü var

Ramazan öncesi gıda alışverişi yapacaklara da uyarılarda bulunan Yetkin, Türkiye’de ciddi bir “gıda terörü” olduğunu söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gıda konusunda 550 bin işletmeyi 4 bin 600 elemanla denetlemeye çalıştığını belirten Yetkin, “Çaya manda kanı karıştırıyorsa, kıymaya kuyruk yağı boyanıp konuluyorsa, fındıkta, biberde afla toksin oranları yüksekse, kırmızı bibere kiremit tozu karıştırıyorsa Türkiye’de insanların sağlıklı gıda ürünü alma şansları var mı? Bugün yaşlı eşeklerin ve yarış atlarının kesilip diğer etlerle karıştırılıp sucuk yapıldığını cümle alem biliyor” dedi.

Yetkin, vatandaşların açıkta satılan süt ve süt ürünleri alınmaması, ürünlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mührüne ve son kullanma tarihe bakılması konusunda tüketicileri uyardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!