Hayvanseverler Diyanet'ten yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverler Diyanetten yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2011 09:40

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi, Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYDER) İletişim Sorumlusu Esin Önder, Diyanet İşleri Başkanlığına başvurarak, hutbe ve vaazlarda kapıların önüne “bir kap su konulması” çağrısında bulunulmasını talep ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Önder, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Dairesi Başkanlığının Türkiye genelindeki müftülüklerden, “hayvanların gözetilmesi” konusunda vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik genelge yayımladığını söyledi.

Yakalaşan ramazan ayı boyunca toplumun büyük bölümünün camilere gideceğini ifade eden Önder, şunları kaydetti:
“İnsan ve hayvan hakkını eşit tutan bir dinin hükümlerinin uygulanması için Diyanet İşleri Başkanlığına başvurarak, hutbe ve vaazlarda kapıların önüne hayvanlar için 'bir kap su konulması' çağrısında bulunulmasını talep ettik.

Hayvanlara karşı vahşetin durdurulması, sıcak yaz günlerinde kapıların önüne bir kap su, yemek konulması konusunda yardım istedik. Hayvanseverler olarak toplumun bu önemli sorununa din görevlilerimiz, müftülerimiz, hocalarımız hutbe ve vaazlarda yer verirse duyarlılığın daha da artacağına inanıyoruz. İslam dinine göre, hayvanlara acımak ve iyilik etmek gerekir.”

Önder, Türkiye'de son yıllarda hayvanların büyük işkencelere uğradığını, sokaklarda aç ve susuz ölüme mahkum edildiğini savunarak, “Camilerde hayvanlara merhamet ve şefkatle yaklaşılmasının İslam dininin de bir gereği olduğuna yer verilmesi, bu konuda yürüttüğümüz mücadeleye önemli katkı sağlayacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!