Altındağ kulaklarını tıkamış

ALTINDAĞ’da oturduğumuz semtin ve sokağın ilgisizliği ve temizliği konularında ilgili belediye birimleri ve hatta belediye başkanı adına gözüken mail adresine defalarca mesaj atmamıza rağmen ilk başlarda ilgilenir gibi olmalarına rağmen hiç takip edilmemiş anlamsız mailler ile zaman kaybına sebep olunmuştur.

Haberin Devamı

Aşağıda bahsi geçen sorunlar halen devam etmektedir:
- Derme Sokak, 18 No’lu binanın garaj girişi önünde bulunan taş parçaları, 20 No’lu binanın önünde bulunan elektrik direği dibinde bulunan koskoca kaldırım taşı,
- Aydınlıkevler girişi, Çevreli Caddesi üzerinde Aydınlıkevler İlköğretim Okulu önünde yer alan üst geçidin ne bulunduğu semte ne de belediyeye yakışmayan çirkin görüntüsünün şirin ve temiz bir renkle boyanarak giderilmesi,
Belki bir ilgilenen olacaktır umuduyla, sorunlarımız için mahalle sakinleri olarak yardımlarınızı rica ediyoruz
 Korhan KAYA

Adalet sustu, Avrupa Bakanı yanıt verdi

HÜRRİYET Gazetesi’nin Ankara Eki’nde “Yalçın Bayer Yanınızda” köşenizde,
bir vatandaşımızın şikâyetini dile getirdiğiniz yazınızda, Sayın Bakanımız Egemen Bağış’a yönelik olarak adli sicil kaydı sorgulama hizmetlerinden ücret alınması uygulamasının Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinde de ücrete tabi olup olmadığı sorulmaktadır. Sayın Bakanımız, vatandaşlarımızın bu gibi sorularına özellikle hassasiyet gösterdiğinden, kendisinin talimatlarıyla konu ile ilgili kısa bilgiyi dikkatinize sunmak isterim.
Adalet Bakanlığımızdan aldığımız bilgiler uyarınca, Türkiye’de adli sicil kaydı sorgulama hizmeti, vatandaşların talebi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından belli bir ücret karşılığında sunulmaktadır. Bu ücretlerle elde edilen gelir Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na aktarılarak, vakfın Adalet Bakanlığı personeline yönelik eğitim hizmetlerine yönelik çeşitli faaliyetler finanse edilmektedir.
AB ülkelerinde ise adli sicil kaydı sorgulama hizmetlerinden alınan ücretler bakımından standart bir uygulama yoktur. Fransa ve İrlanda gibi bazı ülkeler sözkonusu hizmet için herhangi bir ücret talep etmezken, birçok üye ülke değişen miktarlarda ücretler talep etmektedir. Görüleceği üzere, AB ülkelerinde talep edilen ücretler ülkemizde alınan miktarın çok üstündedir.
Aşağıdaki tabloda, bazı AB üyesi ülkelerdeki uygulamada alınan ücretler gösterilmektedir:
İngiltere 44 Sterlin, Avusturya 30,7 Euro, Hollanda 30,05 Euro, Almanya 13 Euro, Finlandiya 11 Euro, İspanya 3,54 Euro
 Dr. F.H.Burak ERDENİR- Avrupa Birliği Başkanlığı Müsteşar Yardımcısı V.

Yazarın Tüm Yazıları