Türkçe Kürtçe ağıtlar

Güncelleme Tarihi:

Türkçe Kürtçe ağıtlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2011 01:57

Diyarbakır’daki hain pusuda verdiğimiz 13 şehit bütün Türkiye’yi acıya boğdu. Ancak en büyük üzüntüyü aileler yaşadı. Anneler, babalar, eşler, kardeşlerin feryatları yürekleri dağlarken, Türk ve Kürt dinlemeyen teröre Türkçe ve Kürtçe lanet okundu, ağıtlar yakıldı.

Tek çocuğu yetim kaldı
- Şehit Uzman Çavuş Fahrettin Aksu’nun (26) şehit düştüğü haberi Erzincan’da oturan annesi Şükriye Aksu’ya askeri yetkililer tarafından verildi. Anne Aksu, fenalık geçirdi eve Türk bayrağı asıldı. Hatay Kırıkhanlı 20 yaşındaki Hacer ile iki yıl önce internetten tanışan ve kaçarak evlenen Fahrettin Aksu’nun, 6 aylık Damla adlı kızı vardı. Terzibaba Camisi’nde düzenlenen törende 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman şehidin yakınlarını teselli etti. Törene Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner çelenk gönderdi. Aksu, Terzibaba Şehitliği’nde toprağa verildi.

Eşi 8 aylık hamile

- Şehit Uzman Çavuş Mustafa Güney’in (27) acı haberini Adana’daki evinde alan 70 yaşındaki kalp hastası annesi Dudu Güney fenalık geçirdi. Şehit askerin eşi Merve’nin ise 8 aylık hamile olduğunu söyleyen yakınları, terör örgütüne lanet okudu. Kendisi gibi Adana’nın Çelemli Beldesi’nden olan ve Temmuz 2010’da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey’in ardından, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bir klip paylaştı. Güney, Güzey’in cenaze töreninde çekilen fotoğrafları ve ‘Beni köyümün yağmurunda yıkasınlar’ müziği eşliğinde paylaştığı klibe bir de not düştü. “Güney, ‘Abi’ dediği Güzey’e hitaben yaptığı paylaşımda duygularını şöyle anlattı: “Bizler de, sizler gibi bu Türk vatanına seve seve canımızı vereceğiz Tuna abim.”

Üniversite mezunu

- Şehit Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın’ın (24) Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Dedeler köyündeki evi yasa boğuldu. İki yıllık üniversite mezunu, askere gitmeden önce bilgisayar teknik servisinde çalışan, babası İsmail Noyan’ın 1989’da inşaat işçiliği yaptığı zaman geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdiğinde 6 aylık olduğu bildirilen şehidin annesi Ayşe ile kardeşi Türkan, sinir krizi geçirdi.

Terhisine 35 gün vardı

- Şehit Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz’ın (21), Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Fevzi Paşa Mahallesi Barak Sokak’ta oturan dedesi Mehmet Kaz’a acı haber, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu verdi. Mehmet Kaz’ın terhisine 35 gün kala şehit olduğu, 3 kız kardeşi bulunduğu ve bekar olduğu belirtildi.

Annesi: Vatan sağ olsun

- Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker’in (22) terhisine 20 gün kalmıştı. Eker’in, Giresun Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesi Şıhlar Mahallesi’nde bulunan evinde büyük acı yaşanıyor. Eker’in annesi Medine Eker, “Ben oğlumu büyüttüm, asker eyledim. Teröristlere karşı oğlumu şehit verdim. Oğlum bir daha büyüsün kalksın, bayrağımızın altında oğlumu şehit vermeye razıyım. Vatan sağ olsun” dedi.

1 gün önce görüştüler

- Şehit Komando Çavuş Ufuk Başarı’nın (27) şehit haberi, Konya’nın Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy beldesindeki ailesine askeri görevliler tarafından verildi. Baba İsa Başarı (62) oğluyla birgün önce telefonla görüştüğünü söyledi. Şehit, Başköy’de 5 bin kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Anne Sıdıka Başarı, “Sana uzanan eller kırılsın. İnşallah attıkları kurşun kendilerini bulur” diye ağladı.

4 aylık askerdi

- Şehit Jandarma er Vefa Çelik’in (20) Ağrı’daki evine, acı haberle ateş düştü. Hüsna-Numan Çelik’in 8 çocuğundan biri olan Vefa Çelik, 4 ay önce vatani göreviiçin uğurlanmıştı. Oğlunun şehit haberini alan anne Hüsna Çelik fenalık geçirdi. Anne ambulansa alındı ve sakinleştirici verildi. Şehit Çelik, dün Ağrı’da törenle uğurlandı. Yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.

Hakkınızı helal edin

- Şehit Jandarma Komando Er Necmettin Torun’un (22) Samsun’un Alaçam ilçesindeki ailesi acı haberi sabaha karşı aldı. Yoğun Pelit
Köyü’nde oturan baba 44 yaşındaki Şükrü Tosun, 6 aylık asker olan oğluyla şehit olmadan bir gün önce telefonla konuştuğunu belirterek, “Oğlum bana, baba karakolumuza teröristler saldırı düzenledi. Üç yaralımız var. Biz de operasyona gidiyoruz. Hakkınızı helal edin dedi. Şehit babası oldum. Gurur duyuyorum” diye konuştu.

Annesi hastanelik oldu

- Şehit Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu’nun (20) Bursa, İnegöl’de oturdukları apartmanın önüne ve dairenin balkonuna büyük birer Türk bayrağı asan ailesi, taziyeleri kabul ediyor. Anne Gülnur Delimehmetoğlu, fenalaşması üzerine site önünde hazır bekletilen ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kardeş kardeşi vurmasın

JANDARMA Komando Er Ethem Okkay’ın (21) acı haberi Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nden İzmir, Menemen’e domates tarlasında çalışmaya gelen anne ve ağabeyini yıktı. Çocukken babaları Fevzi Okkan’ı kaybeden 23 yaşındaki Hasan Okkay ve annesi Halime Okkay gözyaşına boğuldu. Okkay’ın ablası İslim Kaya ise Kürtçe “Sana kurban olayım kardeşim” diye ağıt yaktı. Yakınları ise, “Artık kardeş kardeşi vurmasın. Biz barış istiyoruz” dedi. Şehit Okkay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu Şanlıurfa’nın Olukyanı Köyü’ne getirildiğinde evden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Kalabalık PKK’ya tepki gösterdi. Cenaze köy mezarlığına defnedildi.

Cennet yüzü görmesinler

ŞEHİT Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım’ın (25), Adana’da oturan babası Yaşar Yıldırım’a, oğlunun şehit olduğu haberi Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Şehit uzman çavuşun evine Türk bayrağı asılırken, baba Yıldırım, oğlunun 5 yıldır görev yaptığını, 1 Ağustos tarihinde de ilişik keserek, Edirne’de göreve başlayacağını anlattı. Anne Yıldız Yıldırım ise “Komşular sizi oğlumun, delikanlımın düğününe çağıracaktım, şimdi cenazesine çağırıyorum. Yiğidim niye acele ettin, daha düğününü yapacaktık, damatlıkla görecektim seni... ‘Annem 10 gün sonra yanındayım’ demiştin böyle mi yanıma gelecektin” diye konuştu. Yıldırım’ın annesi eline aldığı Türk Bayrağı’nı göstererek ‘’Cennet yüzü görmesinler’’ diyerek teröre lanet etti.

Bakan tesellisi

ŞEHİT Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı’nın Gaziantep’teki baba evinde yas var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çiçekdağı’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şahin, baba Halil ve anne Havva Çiçekdağı’na sarılarak teselli etti. Şahin’in gözleri doldu, ağlamamak için kendini zor tuttu. Şehit Çiçekdağı için Gaziantep Ulu Cami’de düzenlenen cenaze törenine Bakanı Şahin de katıldı. Şehit annesi Havva Çiçekdağı’na sarılarak destek olan Bakan Şahin kortejde elini tutarak yürüdüğüanne ile birlikte ağladı. Cenaze şehitlikte toprağa verildi.

Annesi yazmasını kokluyor

ŞEHİT Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan’ın (20) Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’ne bağlı Yörgüç Köyü’ndeki baba ocağına ateş düştü. Anne Nevin Kaplan (51) gözyaşları arasında, oğlunun asker uğurlama töreninde taktığı kırmızı oyalı yazmayı öpüp kokluyor. Oğlunun askere gitmek için çok istekli olduğunu anlatan anne, Gökhan’ın her zaman “Anne gidip o kalleşleri öldüreceğim” dediğini belirterek şöyle dedi: “Oğlumu şehit haberi gelmeden önce rüya gördüm. Arkadaşı geldi, bana Gökhan’ı kaybettiklerini söyledi. Ama bu rüyamı herkesten gizledim. Sonra da oğlumun şehit haberi geldi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!