Kahramanlar

Güncelleme Tarihi:

Kahramanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2011 00:00

Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan dün sabah havalanan T-37C tipi askeri eğitim uçağı, İzmir açıklarında sulara gömüldü.

Haberin Devamı

ASKERİ UÇAK BÖYLE ÇIKARILDI / WEB TV

İŞTE DÜŞEN UÇAĞIN HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

GÖRGÜ TANIKLARI UÇAĞIN DÜŞÜŞÜNÜ BÖYLE ANLATTI / WEB TV

DÜŞEN UÇAĞI BÖYLE ARADILAR / Foto Galeri

Uçağın binaların üzerine düşmesini son anda engelleyerek kendilerini feda eden öğretmen Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk ile pilot adayı Teğmen Erol Er şehit oldular.

İZMİR’deki Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan dün eğitim uçuşu için havalanan T-37C tipi askeri eğitim uçağı, Güzelbahçe İlçesi açıklarında denize düştü. Uçağı son anda denize doğru yönlendiren ve fırlatma koltuğunu kullanamayan öğretmen Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk ile pilot adayı Teğmen Erol Er şehit oldu.

Son anda denize kırdılar

 Görgü tanıklarının ifadesine göre, Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan kalkan T-37C tipi jet eğitim uçağı, İzmir Körfezi’ni katettikten sonra muhtemel teknik bir arıza nedeniyle kalkış yaptığı Çiğli’ye dönmeye karar verdi. Ancak uçak, Güzelbahçe üzerinde hızla irtifa kaybetmeye başladı. Pilotlar olası bir facianın önlenmesi için, uçağı son anda denize doğru yönlendirdi.
Uçak sahilden yaklaşık 30 metre açıkta, Altınoluk mevkisinde saat 11.41’de denize düştü. Son ana kadar uçağı yönlendirmeye çalışan pilotlar, fırlatma koltuğunu kullanamadı. Sahil güvenlik dalgıçları, dalgıç polisler ve Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçı teknelerinin denizde yaptığı arama sonucu, şehit pilotlar Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Teğmen Erol Er’in enkaz içindeki cesetlerine ulaşıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, düşen eğitim uçağının arama çalışmalarının yapıldığı Güzelbahçe’ye gelerek incelemelerde bulundu. Kıraç, “Acımız var. Düşüş nedeniyle ilgili açıklama yapmak için şu an çok erken” dedi.

Enkazla çıkarıldılar

Şehit pilot ve pilot adayının cesetleri 7 saat süren çalışma sonucunda uçağın enkazıyla birlikte denizden çıkarıldı. Enkaz ile uçağın içinde bulunan Öztürk ve Er’in cesetleri, yaklaşık 8 metre derinlikten çıkarılarak, askeri geminin güvertesine alındı. Güzelbahçe kaymakamlığına vekalet eden Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, “Alaybey Tersanesi’nde uçağın enkazında sıkışan cenazeler çıkarılacak. Önce üslerine, sonra memleketlerine gönderilecek” dedi.

Haberin Devamı

47 yıldır görevde

Haberin Devamı

JET motorlu, Amerikan Cessna şirketi imalatı T-37C’ler, jet başlangıç uçuş eğitiminde kullanılıyor. 1964’de hizmete giren bu uçaklarla temel jet eğitimini 122’nci Filo’da bitiren pilot adayı teğmenler, T-38’le uçuş eğitimlerini tamamlayarak pilot brövesi alıyor.

Son 4 yılda, 4 T-37 düştü

5 Mart 2007’de T-37C tipi uçak Manisa’da düştü, Teğmen Barış Çakır şehit oldu. Bu kazanın ardından aynı yılın eylül ayında bu kez İzmir Mordağı’nda bir T-37C eğitim uçuşu sırasında düştü. Uçakta bulunan yüzbaşı Ahmet Kendir ve Teğmen Ersun Atılgan kazadan yara almadan kurtuldu. Bu yılın başlarında yine İzmir’de eğitim için havalanan bir T-37C Menemen İlçesi’ne bağlı Görece Köyü yakınlarında düştü. Uçakta bulunan 2 pilot yaralandı.

Haberin Devamı

Hacer Öztürk 5 aylık hamile

Kahramanlar

Yaklaşık 1 yıl önce evlenen şehit yüzbaşının, öğretmen olan eşi Hacer Öztürk’ün 5 aylık hamile olduğu ve kaza sırasında İzmir’de bulunduğu belirtildi. Yüzbaşı Öztürk'ün naaşı, bugün İzmir'de yapılacak tören ve Kumluca Merkez Eski Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında defnedilecek.

Teğmenin amcası da şehit olmuş

Kahramanlar

Şehit olan Pilot Teğmen Erol Er’in İstanbul’da yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı. Ailenin oturduğu Maltepe’deki eve, Türk Bayrağı asıldı. Ailenin tek çocuğu olan Erol Er’in amcası da 15 yıl önce askerlik görevini yaptığı Mardin Dargeçit’te şehit düştü.

Cenazeler memleketlerine gönderildi

Haberin Devamı

İzmir'de dün Güzelbahçe ilçesi açıklarında eğitim uçağının denize düşmesi sonucu şehit olan pilot öğretmen Yüzbaşı Hasan Öztürk ve pilot adayı Teğmen Erol Er'in cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığındaki törene, şehitlerin ailesi ve yakınları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve askeri yetkililer katıldı.

Törende Şehit Yüzbaşı Hasan Öztürk (32) ve Şehit Teğmen Erol Er'in (22) biyografileri okundu. Daha sonra cenazeler, şehitlerin memleketlerine gönderilmek üzere C-130 tipi kargo uçaklarına alındı. Şehit Yüzbaşı Hasan Öztürk'ün cenazesi Antalya, Şehit Teğmen Erol Er'in cenazesi de İstanbul'a gönderildi.

Haberin Devamı

Öztürk'ün cenazesinin Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Eski Cami'de, Erol Er'in cenazesinin ise İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazların ardından toprağa verileceği bildirildi. Bu arada, tören sırasında Şehit Yüzbaşı Hasan Öztürk'ün 5 aylık hamile eşi Hatice Öztürk'ün sağlık sorunu yaşaması ihtimaline karşılık sağlık ekibi hazır bekletildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!