Fazıl Say, finali 7 bin kişiyle yaptı

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Say, finali 7 bin kişiyle yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2011 00:00

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın eşlik ettiği Fazıl Say konseriyle sona erdi.

Haberin Devamı

2004 Aralık ayında klasik müzik tutkunu olan Emekli Orgeneral Aytaç Yalman Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk’e Bodrum Turgutreis Marinası’nda bir festival düzenlenmesi düşüncesini anlattı.

Şahenk, “Eğer siz bu işi yüklenirseniz ben her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.
Bu söz üzerine Aytaç Yalman’ın gönüllü yöneticiliğiyle D-Marin Turgutreis Festivali için düğmeye basıldı.
Başta Marina yöneticileri olmak üzere Bodrum’da pek çok insan böyle bir etkinliğin Bodrum’da izleyici toplayamayacağına inanıyordu.
Marinanın çekek alanında yapılacak konserlerin izleyici bulamayacağına inananlar bugün binlerce insanın konserlere geldiğini gördükçe yanıldıklarını anlıyorlar. Ama yanılmış olduklarına da seviniyorlar.
Festival bu yıl 20 bine yakın izleyici sayısına ulaştı. Bu Türkiye için rekordur.
Hem solist hem besteci
Bu yıl festivalin finaline ünlü sanatçı Fazıl Say damgasını vurdu. Say konserin hem solisti, hem de bestecisiydi.  Solist olarak Şostakoviç’in piyano, trompet konçertosunu çok değişik ve şaşırtıcı bir yorumla seslendirdi.
Say’a Macar trompet sanatçısı Gabor Boldoczki ve yaylı sazlar eşlik etti. Şostakoviç yorumu çarpıcıydı.
Konserde Fazıl Say’ın iki bestesei seslendirildi. Biri Trompet Konçertosu, ikincisi ise ünlü İstanbul Senfonisi. Bu iki besteyi Şef Gürer Aykal yönetiminde Borusan Flarmoni Orkestrası seslendirdi.
Konser bitiminde Fazıl Say 7 bin izleyici tarafından defalarca sahneye çağdıldı.
D-Marin Turgutreis Festivali muhteşem bir finalle bu yılkı etkinliği de büyük bir başarıyla tamamlamış oldu.
Şimdiden haber verelim, festival gelecek yıl çok daha ilginç ve şaşırtıcı bir program ve sanatçılarla izleyicilerin karşısına çıkacak.

DİĞER HABERLER

Cunda’da müzik günleri

Haberin Devamı

Ayvalıklılar, 15-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Cunda Müzik Günleri ile kaliteli müziğe doyacaklar. Cunda Pazaryeri’nde gerçekleşecek konserlerde, 15 Temmuz gecesi Sema Korkut (keman), Fulya Ergüden (viyolensel) ve Şeniz Duru (piyano)’dan oluşan Trio Ege sahne alacak. 16 Temmuz’da Ozan Musluoğlu Quarted, 17 Temmuz akşamı ise Yahya Dai Quarted müzikseverlerle olacak.

Haberin Devamı

Yetişkinlere özel yaz seminerleri

SABANCI Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) düzenlediği ‘Yetişkinlere Yönelik Yaz Seminerleri’ 18 Temmuz’da başlayacak. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın koordinatörlüğünde yapılacak ‘Sinema Tarihine Giriş’, ‘Çağdaş Sanat’ ve ‘Güncel Sanatı Okumak’ konulu eğitimler, 5 hafta sürecek ve 18 yaş üzeri herkese açık olacak. Ayrıntılı bilgi (212) 277 22 00 / 134-137.

Gürpınar’ın evi restore edilecek

YAZAR Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın, Heybeliada’da 1912-1944 yılları arasında yaşadığı evi, İstanbul İl Özel İdaresi’nce restore edilecek. Rölöve çalışması tamamlanan müze evin mimari ve yapısal olarak önemli bir problemi olmamasına karşın, yazarın teşhir edilen orijinal eşya ve objelerin yapıda iklimlendirme şartlarının sağlanamaması nedeniyle sağlıklı koşullarda sergilenmediği tespit edildi. Müze-eve yapılan çeşitli ziyaretlerde, evin kış aylarında ısıtılamadığı, bu nedenle eserlerin rutubetli ortamlarda sergilenmek durumunda kaldığı görüldü. Yapının müzecilik kriterlerini sağlayacak şekilde, özellikle mekanik tesisat şartlarının ve kullanımının sağlanarak yeniden işlevlendirilmesi gerektiği saptandı. İstanbul İl Özel İdaresi’nce rölöve çalışması yaptırılan yapının restorasyon çalışmalarına da bu yıl içinde başlanması bekleniyor.A.A

Haberin Devamı

Austen’in roman taslağı 1.6 milyon dolara satıldı

19. yüzyılda yaşayan ünlü İngiliz yazarı Jane Austen’in bir el yazması, açık artırmada 1.6 milyon dolara (2.64 milyon lira) satıldı. Sotheby’s müzayede salonunun verdiği bilgiye göre, ‘The Watsons’ adlı romanın taslağı, tahminlerin üç katına alıcı buldu. Dört kız kardeşin öyküsünü anlatan tamamlanmamış bu çalışmanın 1804’te  yazıldığı tahmin ediliyor. 1817’de 41 yaşında ölen Austen’ın 6 kitabı yayımlanmıştı. İngiltere Veliaht Prensi William’ın eşi Kate Middleton’ın, Austen’la 11. kuşaktan kuzen olduğu ortaya çıkmıştı.A.A

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!