Başbakan Kırkpınar'ı izledi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Kırkpınarı izledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 650’nci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni Sarayiçi Ermeydanı’nda torunu Ömer Tayyip ile birlikte izledi. Başbakan Erdoğan’ın yerine oturmasından sonra güreşlerde görev alan hakemler ve cazgırlar büyük bir Türk Bayrağı ile çayıra çıkarak 10. Yıl Marşı eşliğinde tur attı. CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise Erdoğan'a, özel olarak hazırlanan altın kemer hediye etti.

Haberin Devamı

ALTIN KEMER BAŞBAKAN ERDOĞAN'A BÖYLE VERİLDİ / WEB TV

BAŞBAKAN'A ALTIN KEMER / FOTO GALERİ

Erdoğan bayrağın şeref tribünün önünden geçişinde ayağa kalkarak alkışladı. Kırkpınar’da efsane başpehlivanı Ahmet Taşçı’ya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan özel kemer Başbakan Erdoğan tarafından takıldı. Kırkpınar’ın yaşayan iki altın kemerli tek başpehlivanı olan Ahmet Taşçı, Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi tarafından Başbakan Erdoğan’a özel bir altın kemer armağan edildi. Sunucu tarafından Kırkpınar’da ardarda üç kez başpehlivan olanlara altın kemer verildiği hatırlatılarak, son üç seçimin galibi Erdoğan’a da bu nedenle belediye tarafından altın kemer verildiği anons edildi.

Daha sonra Başkan Sedefçi tarafından altın kemer Başbakan Erdoğan’ın boynuna takıldı. Kemerin takılmasından sonra Erdoğan ve Sedefçi pehlivanların güreş öncesi yaptığı gibi el bağladılar. Daha sonra Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de gelerek Erdoğan’ı kutladı. Erdoğan’da Sedefçi ve Selim’in ellerini havaya kaldırarak seyircileri selamladı.

Haberin Devamı

KIRKPINAR'DAN İLGİNÇ KARELER

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!