İsrail’de ‘Antalya’ya dönüş’ manşeti devreye girdi, 420 otobüse ‘Türkiye’ giydirecek

Güncelleme Tarihi:

İsrail’de ‘Antalya’ya dönüş’ manşeti devreye girdi, 420 otobüse ‘Türkiye’ giydirecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2011 00:00

İsrail-Türkiye ilişkilerini iki ülkenin turizm çalışmalarının yumuşatması bekleniyor. İsrail’in en çok okunan Yediot Ahronot Gazetesi, “Antalya’ya Dönüş” başlıklı bir haber hazırlayarak, manşetine taşıdı. Türkiye ise 400 bin dolarlık bir bütçeyle İsrail’de 420 otobüsü reklamlarla giydirmeye ve gazetelere ilan vermeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

MAVİ Marmara baskının ardından gerilen İsrail-Türkiye ilişkileri iki ülkenin turizm çalışmaları ile yumuşamaya başladı. İsrail’in en çok okunan Yediot Ahronot Gazetesi, “Antalya’ya Dönüş” başlıklı bir haber hazırlayarak, manşetine taşırken, Türkiye de bu hamleye karşılık 400 bin dolarlık bir bütçeyle İsrail’de Türkiye tanıtımına hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tel Aviv Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığıyla,  Türkiye’ye gelmekten vazgeçen İsrailli turistleri yeniden çekebilmek için özel bir tanıtım çalışması başlatıldı. Bu doğrultuda Müşavirlik ve İsrail’in en büyük tur operatörü Flying Carpet’in yaptığı işbirliği kapsamında İsrail’de 420 otobüsün arka ve yanlarında Türkiye ilanları yer alacak. Ayrıca, Yediot Ahronot Gazetesi’nde bir ay boyunca arka kapakta tam sayfa renkli Türkiye ilanı yer alacak. Tanıtım çalışmaları için ayrılan bütçe 400 bin dolar olarak belirlenirken, bunun 200 bin dolarını Tel Aviv Kültür ve Tanıtma Müşavirliği karşılayacak.
Barış ortamı esiyor
Çalışmalar kapsamında günlük 400 bin tirajı olan Yediot Ahronot , geçen salı günü manşetine ‘Antalya’ya Dönüş’ başlığıyla Türkiye’yi taşıdı. İki tam sayfa yer verilen haberde “Antalya tekrar tercih edilen tatil yöresi konumunda. İki ülke arasında süregelen gerginliğin azalması ve esen barış ortamı nedeniyle, yüzlerce İsrailli aile, tatillerini geçirmek üzere haftasonunda Antalya’ya gidecek” denildi.  Gazete, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Türkiye Başbakanı’na göndermiş olduğu barış mesajları, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gilad Shalit’in serbest kalması konusundaki girişimleri, İsrailliler’in tekrar Türkiye’ye dönmelerine neden oluşturdu” yorumunu yaparken, şunlara yer verdi: “Mavi Marmara gemisi sonrasında yaşanan gerginlikler artık geçmişte kaldı.”
Tel Aviv’deki Kültür ve Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci ile de bir söyleşi yapan gazete, Sarıtepeci’nin  şu sözlerini aktardı: “Türkiye’ye gitmenin güvenli olup olmadığını soran İsrailliler’e bizim ilişkilerde artık yeni bir döneme girdiğimizi açıklıyoruz. Hafta içi Antalya’ya hergün bir uçuş, haftasonuda ek uçuşlar düzenleniyor ve çoğu da dolu.”

Haberin Devamı

İsrailliler Türkiye’yi özledi

Haberin Devamı

SEYAHAT Acentaları Birliği Eski Başkanı ve Easy Travel Seyahat Acentası Müdürü İzi Madem, “Hareketlilik sezilmekte, telefonla alınan pekçok başvurudan ayrı, rezervasyonlar da yapılıyor. Nedeni ise, iki ülke arasındaki olumlu mesajlar ve tanıtım reklamları. İsrailliler artık tatillerini Antalya’da geçirmek istiyor” diye özetliyor. Holiday Lines Tur Operatörü Arnon Englander ise, “İsrailliler, Türkiye’yi özlediler. Türkiye’deki  herşey dahil başka ülkede yok” dedi. Flying Carpet’ın Genel Müdürü Eyal Kashdan da “Türkiye’nin lüks tatil köyleri ile rekabet edebilecek bir destinasyon yok” diye konuştu.

2. el hafif ticari araç ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!