Yasaları yarma harekâtı yapmayız

Güncelleme Tarihi:

Yasaları yarma harekâtı yapmayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2011 00:00

İstanbul’da Hacıosman Metro İstasyonu’nun açılışında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP ve BDP’nin Meclis ve yemin boykotunu eleştirdi, “Kimse yasaları yarma harekâtı içine girmesin ve bizden de buna yönelik bir destek beklemesin” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan “Bizim milli iradeyi ve bize yüklediği iradeyi boykot etme gibi bir lüksümüz yok ve olamaz. Yemin etmeyerek Meclis’i boykot ederek güya bir protesto içinde olduklarını zannedenler aslında milli iradeden, milletin kendilerine yüklediği emanetten başka hiçbir şeyi protesto etmiyorlar. Yemin etmeyerek Meclis çalışmalarından uzak duranlar aslında milli iradeye sırtlarını dönüyorlar” dedi. Erdoğan ayrıca “Son derece iyi niyet içindeyiz. Ama kimse yasaları yarma harekâtı içine girmesin ve bizden de buna yönelik kimse bir destek beklemesin” dedi. Erdoğan 4’üncü Levent-Hacıosman Metro Hattı, Hacıosman İstasyonu açılışına katıldı. Erdoğan burada, CHP ve BDP’nin Meclis boykotunu eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:

Biz nasıl bir sorumluluk, emanet yüklendiğimizi çok iyi biliyoruz. Bizim milli iradeyi milletin bize yüklediği iradeyi boykot etmek gibi bir lüksümüz de yok ve olamaz. Sizler bizi TBMM’ye yasa yapmak için, sizlere hizmet üretmek için gönderdiniz. Sizler bize Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek Türkiye’nin ekonomisini, itibarını büyütmek için yetki verdiniz. Biz de bu şuurla hareket ediyor, TBMM’yi hiçbir aksamaya mahal vermeden çalıştırıyoruz. Şu anda görüldüğü gibi Meclisimiz çalışıyor. Bir aksama yok. Yan gelip yatmak yok çalışacağız.

Yemin etmeyerek Meclis’i boykot ederek güya bir protesto içinde olduklarını zannedenler aslında milli iradeden, milletin kendilerine yüklediği emanetten başka hiçbir şeyi protesto etmiyorlar. Yemin etmeyerek Meclis çalışmalarından uzak duranlar milli iradeye sırtlarını dönüyorlar, çözümden kaçıyorlar. Her meselenin çözüm yeri TBMM’dir. TBMM’ye gelmeyenler, gelip de yemin etmeyenler, var oldukları halde kendilerine yok dedirtenler ne sorundan söz edebilir ne de çözümden bahsedebilirler.

Bu konuda son derece iyi niyet içindeyiz. Kimse bizden yargı görevini beklemesin. Yasalar belli. Ve seçime girerken aday tespitlerini yaparken bu yasalar çerçevesinde yapanlar bunun neticesini gayet iyi gördüler. Gayet iyi bildiler. Ama kimse yasaları yarma harekatı içine girmesin ve bizden de buna yönelik kimse bir destek beklemesin. Ha, parlamento içinde geliriz her şeyi konuşuruz, ederiz ayrı, ama dediğim gibi biz yargının şu andaki tasarrufuna asla müdahale edemeyiz, etmeyiz.

Değerli kardeşlerim Meclis’i bu şekilde çalıştırmak mümkün, buna mani hal yok. Ne oldu bak ‘biz olmadan Meclis çalışmaz’ diyorlardı. E çalışıyor. Şu ana kadar yoğun şekilde çalıştık. Fakat biz muhalefet olmadığı bir Meclis’i böyle bir demokrasiyi sağlıksız buluyoruz ve iyi niyetle muhalefeti sorumluluk almaya davet ediyoruz. Yaptıkları tüm tahrik edici açıklamalara üslûpsuz beyanlara rağmen nezaketsiz tutumlar rağmen biz yapıcı olmaya nezaketten yana tavır takınmaya devam ediyoruz. Ben inanıyorum ki başta ana muhalefet partisi olmak üzere Meclis’i boykot edenler yemin etmeyerek Meclis çalışmalarından uzak duranlar bir an önce bu yanlışlarından vazgeçerek Meclis çalışmalarına katılacaktır. İnanıyorum ki bu partiler kendi kazdıkları ve kendi kendilerini ittikleri bu çukurdan bir an önce çıkacak ve sorunun değil çözümün bir parçası haline geleceklerdir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!