ABD’den naklen yakalattı

Güncelleme Tarihi:

ABD’den naklen yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2011 00:00

Üç hafta önce tatile geldiği İstanbul’da 5 bin dolarının ve altın kolyesinin gasp edildiğini öne süren ABD’li Sahaila T., Florida’da webcam aracılığıyla şüphelileri teşhis etti. Polise teşekkür eden kadın, tekrar Türkiye’ye tatile geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

ABD’nin Florida Eyaleti’nde cilt uzmanı olan Sahaila T., tatilini geçirmek için 14 Haziran’da İstanbul’a geldi. Otomobil kiralayarak kenti gezen kadın, 25 Haziran’da Taksim’e gitti, döviz bürosundan 600 dolar bozdurdu. Bu sırada cüzdanı yere düşen turistin 5 bin doları etrafa saçıldı. Paralarını toplayan kadın, erkek arkadaşıyla kavga etti, otomobille dolaşmaya başladı. Ancak bir süre sonra kaybolduğunu anlayan turist, iddiaya göre Selçuk E. ve Kadir T.’nin içinde olduğu otomobilin yanına giderek, “Taksim’e nasıl gidebilirim” diye sordu. Şüpheliler, “Bizi takip et” dedi.

Taksim diye çıkmaza götürdüler

ABD’den naklen yakalattı


Selçuk E. bir süre sonra otomobilinden inerek kadının kullandığı otomobile bindi. Turistin iddiasına göre Selçuk E., tedirgin olan kadını sakinleştirip yolu tarif etmeye başladı. 10 dakika sonra çıkmaz sokağa geldiler. 2 şüpheli, kadının boynundaki altın kolyeyi ve çantasındaki 5 bin doları aldı.

Kavga ederken 4 takla attılar

Diğer şüpheli giderken, Kadir T. bir bankamatiğin yanında durarak 100 TL çekip Sahaila T.’ye verdi. Otomobil ilerlediği sırada Sahaila T. ile Kadir T. arasında arbede çıktı. Otomobil Kağıthane’de kontrolden çıkıp 4 takla attı. Yaralanan Kadir T., olay yerinden kaçtı. Sahaila T. tedavi edildi. Kağıthane Asayiş Büro Amirliği’ne giden Sahaila T., gaspçılardan şikâyetçi oldu, 2 gün sonra da Florida’ya döndü. Ekipler ise Beyoğlu ve Şişli’de 95 bankamatiğin kamera kayıtlarını inceledi. Şüphelilerden taksici Selçuk E. evinde, oto tamircisi Kadir T. işyerinde yakalandı. Kağıthane Asayiş Büro Amirliği, Sahaila T.’nin şüphelileri teşhis etmesi için teknolojiyi kullandı. Amirliğin teşhis odasına bir webcam yerleştirildi. Sahaila T. ile internet üzerinden bağlantı kuruldu ve görüntülü konuşma başlatıldı. Sahaila T., webcam üzerinden şüphelileri teşhis etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!