Son başpehlivan efsanenin elini öptü

Güncelleme Tarihi:

Son başpehlivan efsanenin elini öptü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2011 12:04

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, son başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil ve Kırkpınar'ın efsanelerinden Ahmet Taşçı'yı bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Buluşmada Mehmet Yeşil Yeşil, 'ustam' dediği Ahmet Taşçı'nın elini öptü. Ahmet Taşçı'nın elini öpen Mehmet Yeşil Yeşil'i Taşçı da alnından öperek karşılık verdi. İki unutulmaz güreşçinin sıcak diyaloğu herkesin takdirini topladı.

"ELİMİ VERDİM, KOLUMU KAPTIRACAĞIM"

51 yaşında olan ve Kel Aliço'nun rekoruna göz diken Ahmet Taşçı, Mehmet Yeşil Yeşil'den övgüyle bahsediyor. Taşçı, "Mehmet, çok iyi bir güreşçi ve çok düzgün bir çocuk. Kişiliği, ahlakı, çalışma azmiyle buralarda olmayı hakeden bir kişi. Bu özelliklerinden dolayı herkes onu seviyor. Daha da başarılı olmayı hakediyor. Önünde daha uzun yollar var. Bu çalışkanlığını ve kişiliğini korursa başarıları artarak devam edecektir" dedi.

Mehmet Yeşil Yeşil ile el bağlayan Taşçı, "Bu eli 2007 yılında ona verdim. O bir daha geri vermedi. Şimdi kolumu götürmesinden korkuyorum" diyerek espri de yapmayı ihmal etmedi. Genç pehlivanın gelecekte kendi rekorunu geçip geçemeyeceğine ilişkin bir soruya ise Taşçı, "Mehmet'in başarılı olmasını isterim ama beni geçmesini de çok istemem. Ama bunun için çabalaması ve yaklaşması bile Kırkpınar'a büyük değer katar. Umarım buralara gelir ve hem kendisi hem de Türk güreşi bir şeyler kazanır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AHMET TAŞÇI'YI ÖRNEK ALIYORUM

Mehmet Yeşil Yeşil de övgü konusunda Ahmet Taşçı'da geri kalmıyor. Genç şampiyon, "Küçüklüğüm Ahmet Taşçı'nın şampiyonluklarını izleyerek geçti. Küçükken onu örnek aldım. Onun şampiyonluklarıyla Kırkpınar'a sevgimiz arttı. Ahmet Taşçı, Kırkpınar için sembol bir isim. Onunla aynı er meydanında bulunmak büyük bir onur. Ahmet Taşçı'yı anlatmaya gerek yok. Onu sadece Türkiye değil, tüm dünya tanıyor" dedi.

"USTAYI YAKALAMAK İSTERİM"

Kırkpınar'da toplam 9 başpehlivanlığı bulunan Ahmet Taşçı'ya yetişip yetişemeyeceğiyle ilgili bir soruya ise Mehmet Yeşil Yeşil, "Ahmet Taşçı'nın kazandığı 9 başpehlivanlığa ulaşmak çok zor. Şu an 30 yaşındayım ve bunu 2 kere başardım. Benim için en önemli olan Kırkpınar'dayım. Bu sene de başpehlivan olursam, altın kemerin daimi sahibi olacağım. Bu, benim için her şeyden önemli. Sadece bunu düşünüyorum. Elbette gelecekte başpehlivanlık sayımı arttırıp, usta Ahmet Taşçı'yı yakalamak isterim. Her Kırkpınar'a katılan güreşçinin hayali de budur" şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!