Valiliği bıraktığına değdi

Güncelleme Tarihi:

Valiliği bıraktığına değdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 00:00

Konuşma ve ifade bozukluğu olan 5 yaşındaki kızı Zehra Beyza için Ağrı Valisi iken 2010’un nisan ayında emekli olan Mehmet Çetin, ne kadar doğru bir karar verdiğini mutlulukla gördü.

Haberin Devamı

Kızlarının tedavisi için Eskişehir’e yerleşen Çetin Ailesi, bugün hem büyük kızlarının üniversiteden mezuniyetini hem de küçük kızlarının iyileşmesini kutluyor. Zehra Beyza, Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (DİLKOM) 15 ay boyunca tedavi gördü. Çetin, geçen yıl nisan ayında valilikten ayrılarak kızının tedavisine, yanında olarak destek verdi.

İyi ki yanındaydım

Eğitim-Bir-Sen, kendisini “Yılın babası” seçtiğinde ise, “Fedakârlık değil babalık görevimi yaptım” dedi. Bugün kızının iyileşme yolunda büyük mesafe kaydetmesiyle büyük bir mutluluk yaşayan Çetin, duygularını Hürriyet’e şöyle anlattı: “Tedavi merkezindeki hocalarımız, ‘Artık bize ihtiyacınız kalmadı, düzeldi. Ayrılabilirsiniz’ dediler. Kızım her şeyi rahatça ifade edebiliyor, kendisini anlatabiliyor, sohbete katılıyor. Anne ve babası olarak mutluluğumuzu ifade edemiyoruz. İyi ki valilik görevini bırakıp kızımın tedavi sürecinde yanında bulunmuşum. Onun sağlığı her şeyden önemliydi.  Biz aslında çifte mutluluk yaşıyoruz. Büyük kızımız Aslı da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun oldu. İzmir’de onun mezuniyet törenine giderken Balıkesir’deki ağabeyime uğradık. Akşam balkonda oturuyorduk. Aşağıda iki üç kişi sohbet ediyordu. Kızım, balkondan onlara, ‘Haydi akşam oldu evinize gidin, polis çağırırım’ diye seslendi. Biri de emekli polismiş, onlarla uzun süre sohbet etti. İnanın sevinçten ne yapacağımızı şaşırdık. Bu kadar rahat diyalog kurmasına inanamadık. Sakarya Pamukova’daki Özbek köyümüze gidecek, iki ay orada kızımla, ailemizle vakit geçireceğiz. Sonra da ailece İstanbul’a yerleşeceğiz.”

7’den 70’e konuşma eğitimi

Haberin Devamı

1999’da Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak YÖK kararıyla kurulan DİLKOM (Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi) konuşma güçlüğü çekenlere eğitim veriyor. Eğitimler 0-3 yaş erken bebeklik, 3-6 yaş okul öncesi, 7 yaş üstü ve ergenlik ile felç, kafa travması ya da kaza nedeniyle konuşma kaybı yaşayan yetişkinlere yönelik farklı programlarla uygulanıyor. Merkezde Dil ve Konuşma Terapistliği Anabilim Dalı öğrencileri de teorik ve uygulamalı eğitim alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!