Bilinçli Gençler rekora koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Bilinçli Gençler rekora koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 00:00

Bilinçli Gençler Derneği’nin yürüttüğü “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” ilköğretimden üniversiteye 10 bini aşkın gönüllüsüyle rekora koşuyor. Üniversiteler, ilk ve ortaöğretim okulları ürettikleri projeleriyle adeta birbirleriyle yarışıyor.

Haberin Devamı

Bİlİnçlİ Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu, Kısa zaman içinde 10 bin gönüllüyü aştıklarını belirterek,  “Toplumun her kesiminden destek görmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin doğusundan batısına genç arkadaşlarımız birbirinden güzel projelerle Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne dahil oluyor. Ülke sorunlarına çözüm buluyorlar” dedi. Hasanoğlu, bu hafta Hürriyet’in konuğu oldu ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne ilişkin sorularımızı yanıtladı:
 m Çok kısa sürede birçok üniversitede “Bilinçli Gençler Toplulukları” kuruldu. İlköğretimden üniversiteye binlerce gönüllü projenize dahil oldu. Peki size katılmak isteyen gençler nasıl bir yol izliyor? Nerelere başvuruyorlar?
 KEREM HASANOĞLU: “Türkiye’nin dört bir tarafındaki gençler bizimle bağlantıya geçti. Doğudan batıya birçok üniversitede Bilinçli Gençler toplulukları kuruyoruz. Üniversitesinde Bilinçli Gençler Toplulukları kurmak isteyen gençler, bizimle bağlantıya geçip, üniversitelerinin Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlıklarına başvuruda bulunup, topluluklarını kurabiliyorlar. Biz hem başvurularını hem de ürettikleri projelerini değerlendiriyoruz. Aynı şekilde ilköğretim ve ortaöğretimden de çok güzel projelerle minikler Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne katılıyor. İlk ve ortaöğretim okullarından bize projeleri ile katılacak olan genç arkadaşlarımız da il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ARGE birimlerinin vasıtasıyla bize projelerini sunabiliyorlar. Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne ilişkin imzaladığımız protokol tarihinin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen 100’ün üzerinde proje hayata geçti. Bilinçli Gençler birbirinden güzel fikirlerle bize katıldı ve katılmaya devam ediyorlar.
m Son dönemde konunun gelişmesi için temasa geçtiğiniz yeni kurumlar oldu mu?
KEREM HASANOĞLU: Cumhurbaşkanlığımız ile ciddi bir temasımız oldu. Sayın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen Beyfendi ile görüşmelerimiz oldu. Kendileri bize çok destek oldular ve daha da destek olacaklarını ilettiler. Genç arkadaşlarımızın bu sesinin devletin en üst mertebelerinde de duyulması için uğraşıyoruz. Bunun da sonuca ulaştığını görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Kendilerine müteşekkiriz. Gençlerin bu sesinin yankı bulduğunu görmek bizlere gurur veriyor .Örneğin, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yavuz Coşkun da projemize ilişkin, ‘Türkiye’de ve Türk üniversitelerinde bir ilk gerçekleşti. Türkiye’deki tüm rektörler toplumsal duyarlılığı arttıran ve gençlere yeni bir bilinç kazandıran Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’nin misyonunu benimsedi. Türk Üniversiteleri böyle güzel bir proje ile bir adım öne çıkıyor. Projeyi çok önemli buluyoruz. Yaygınlaşıtırılması gerektiğini düşünüyoruz’ diyerek konuyu gündeme getirdi ve diğer rektörlerle paylaştı. Rektörlerimizden de tam destek aldık. Bu da oldukça gurur verici bir gelişme. Her zaman söylediğim bir söz var. ‘Ülke sorunlarına çözüm arayan yalnız sesler birleşir, tek bir seste titreşir’ diyoruz. Kısa zaman içinde 10 bini aşkın gönüllü arkadaşımızın olması ve Türkiye’nin değişik yerlerinde projeler üretmesi de güçlü bir mesaj diye düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Yüzlerce anlamlı proje

Haberin Devamı

Son dönemde hayata geçirilen projelerden örnekler verebilir misiniz?
KEREM HASANOĞLU: Önce ilköğretim okullarının gerçekleştirdiği projelerden örnekler verelim. Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri “Mektup Arkadaşlığından Kitap Arkadaşlığına Yolculuk” adıyla bir proje yaptı. Başka bir ilköğretim okulu, Adıyaman Cumhuriyet İlköğretim Okulu “Temiz Bir Çevre İçin Okul, Öğretmen, Veli El Ele” projesini yaptı. Liselere bakacak olursak, Kayseri’deki Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Bilinçli Gençlerinin, Kayseri’de bir çocuk hastanesinde tedavi gören küçük arkadaşlarını ziyaret projeleri var. “Çocuklar Gülsün Diye…” ismiyle yapılan bir proje. Ordu Korgan Lisesi Bilinçli Gençleri “Sevgi Her Engeli Aşar” diyerek, bir rehabilitasyon merkezindeki engelli öğrencileri ziyaret edip, onlara manevi destekler verdi. Projenin üniversiteler ayağında ise, Kars’tan Amasya’ya; Şırnak’tan Kırşehir’e; Batman’dan Kastamonu’ya; Ardahan’dan Nevşehir’e kadar çok sayıda üniversite projeler yaptı.
Çalışmalarımızı sürdürüyoruz
Batman Üniversitesi Bilinçli Gençleri, çevre ve sağlık konularına öncelik vererek “Güvenli Kan Temini” ve “Can Suyu” Projelerini hayata geçirdi. Kafkas Üniversitesi, “Tiyatro Aşılıyoruz” Projesi ile Kars Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki arkadaşlarına tiyatro gösterileri yaptı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bilinçli Gençleri “Eğitime Destek Projesi” ile eğitim konusunda desteğe ihtiyacı olan küçük arkadaşlarına Türkçe ve Matematik dersleri verdi. Fırat ve Adıyaman Üniversitesi’ndeki Bilinçli Gençler ayrı ayrı projelerle engellilerle bir araya geldi. Doğuş Üniversitesi Bilinçli Gençleri “Gelin Kağıt Atalım, Beyaz Baston Dağıtalım” projesi ile yine görme engelliler için harekete geçti. Türkiye’nin dört bir yanındaki Bilinçli Gençler, Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne katıldı ve katılmaya devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılında güçlü projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!