Bulgar dolandırıcılardan ATM'lere casus kamera

Güncelleme Tarihi:

Bulgar dolandırıcılardan ATMlere casus kamera
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 12:49

Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelip, ATM’lere kurdukları düzeneklerle vatandaşların kartlarını kopyalayıp hesaplarını boşaltan 4 kişilik çetenin 2 elemanı yakalandı. 2’si tutuklanan 2’si ise kaçmayı başaran dolandırıcıların ATM’lere minyatür kamera ve kopyalama cihazları yerleştirdikleri belirlendi.

Haberin Devamı

İŞTE DOLANDIRICILARIN KAMERASINDAN O GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Bulgaristan’dan Bursa’ya gelen 24 yaşındaki Yuliyan Andrea ve Nikolaw Nikolo ile 2 arkadaşı, kent merkezindeki çeşitli bankaların ATM’lerine düzenek kurarak vatandaşların kartlarını kopyalarken, casus kamerayla da şifrelerini kaydetti. Cumartesi günü Fomara’daki bir bankanın ATM’sindeki düzenek bir vatandaş tarafından fark edilerek polise ihbar edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, minyatür casus kamera ile fark edilmesi çok zor olan kopyalama cihazını söktü.

AYRI OTELLERDE KALMIŞLAR

ATM düzenekçilerinin peşine düşen polis, şüphelilerin İnönü Caddesi’nde bir otelde kaldığını tespit etti. Yapılan baskınla Yuliyan Andrea ve Nikolaw Nikolo yakalandı. Yakalanma riskine karşı başka otelde kaldıkları belirlenen 2 arkadaşları ise ortadan kayboldu. Yakalanan şüphelilerin düzeneği sökmekle görevli olduğu, kaçanların ise düzenekleri kurduğu öne sürüldü.

Bulgar düzenekçilerin, ATM’lerin kart yuvalarını söküp içinde kopyalama cihazı bulunan özel kart yuvaları yerleştirdiği, tuşların üzerine de şifreleri görüntülemeye yarayan mini kamera monte ettikleri ortaya çıktı. Bulgar şüphelilerin bu yöntemle bir yandan kartları kopyalarken, bir yandan da şifreleri kaydettikleri anlaşıldı. Şüphelilerin bu şekilde elde ettikleri bilgilerle hesapları boşalttıkları belirlendi.

2 Bulgar şüpheli, sorgularının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!