Meditasyon için özgürlük arıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Meditasyon için özgürlük arıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 00:00

Dünyada 80 ülkede 300 milyonu aşkın insan tarafından uygulanan Çin meditasyon sistemi Falun Dafa, Türkiye’de de ilgi görüyor. Yıllar önce Mersin’de bir dernek kuran uygulayıcılar, meditasyonun Çin’de yasaklanıp uygulayanlara da baskı yapılmasına tepki göstererek, tarikat-siyaset-para amaçlı olmayan sistemin sadece insan sağlığı için yapıldığını anlattı.

DÜNYA’da uygulayıcısı her geçen gün artan Çin meditasyon sistemi Falun Dafa’nın Türkiye’deki uygulayıcıları meditasyona özgürlük desteği veriyor. Dünya çapında 80 ülke de 300 milyondan fazla insan tarafından uygulanan metidasyon Türkiye’de de ilgi görmeye başladı. Parklarda toplanan insanlar sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için Çin meditasyonu yapıyor. Falun Dafa Derneği Kurucusu Cansın Karataş Goldring, meditasyonun Çin’de 20 Temmuz 1999’da yasaklandığını belirterek bu yasağın bir an önce kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Ne tarikat ne siyaset

Doğruluk, merhamet ve hoşgörü ilkelerinin temel alınarak zihin ve beden gelişimi amacıyla yapılan Falun Dafa’nın herhangi bir tarikat veya siyasetle ilgisi olmadığını belirten Karataş, Türkiye de dahil dünyanın birçok ülkesinde rahat bir şekilde yapılan meditasyonun Çin Hükümeti tarafından baskıcı bir şekilde yasaklanmasını anlayamadıklarını söyledi. Çin’de Falun Dafa meditasyonunun yasaklandığını hatırlatan Goldring, bu meditasyonu yapan insanların Çin hükümeti tarafından yıllardır baskıya maruz bırakıldıklarını iddia etti.
Falun Dafa’yı insanlara daha iyi anlatabilmek için geçen sene dünyanın ünlü dans toplulukları arasında yer alan Shen Yun Dans Topluluğu’nu İstanbul’a getirdiklerini anlatan Goldring, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun engelleme çabalarıyla karşılaştıklarını öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!