İşkur mevsimlik işçilere tarım aracı kartı verecek

Güncelleme Tarihi:

İşkur mevsimlik işçilere tarım aracı kartı verecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 00:00

Şereflikoçhisar’a gelen mevsimlik işçilere, İşkur’dan tarım aracı kartı verilecek.

Ankara İl Tarım Müdür Yardımcısı Aydın Cancı, kaymakamlık toplantı salonunda yaptığı açıklamada, ilgili 4904 sayılı kanunun çıktığını hatırlatırken, tarım araçlarına yönelik izin verilmesi ve bunların çalışma ve denetimi ile mevsimlik gezici tarım işçileri, bunları çalıştıran tarım işverenleri arasındaki ilişkinin düzenlenmesi hakkında usul ve esasları belirlediğini söyledi.

Cancı, “Türkiye İş Kurumu olarak bizden, sizlerin tarım aracı kartı almanız gerekiyor. Sizler bu kart için önce başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Alacağınız bu kart üç yıl geçerli olacak. Bu kartı olan sizler, bizim kurumumuzda kayıt altına girmiş olacaksınız. Bu kart şimdilik Ankara merkez ve ilçeleri için geçerli, ancak Türkiye’nin her yerinde geçerli olmasını sağlayacağız” dedi.

Sözleşme imzalanacak

Cancı, yeni sistemle, sayıların belirlenmesi ve işçilerin aldıkları belge ile gittikleri yerde sorunsuz çalışabilmelerinin sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Cancı, “Bu kartı alan kişi, getirdiği işçi, tarla sahibi ve kendisi olarak bir sözleşme imzalayacaklar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!