Judo'nun kalbi Brezilya ve Malta'da atıyor

Güncelleme Tarihi:

Judonun kalbi Brezilya ve Maltada atıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 12:35

Malta'da yapılan Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası ve aynı tarihlerde Brezilya’da yapılan Büyükler Dünya Kupası müsabakalarından madalya haberleri geliyor.

Brezilya’nın Sao Paolo kentinde Olimpiyat yolunda puan toplamaya çalışan Judo Milli takımında, ilk gün yapılan müsabakalar sonucunda 48 kiloda yarışan milli sporcu Sümeyye Akkuş Bronz madalya kazandı.

Milli sporcu Sümeyye Akkuş; ilk turu bay geçtikten sonra sırasıyla Brezilyalı ve Portekizli rakiplerini yenerek adını yarı finale yazdırdı. Burada Romanyalı rakibine yenilen milli sporcu, üçüncülük maçı oynamaya hak kazandı. Üçüncülük maçında baştan sona iyi bir performans sergileyerek İsrailli rakibi Roni Schwartz’ı safdışı bırakan Sümeyye, bronz madalyanın sahibi oldu.

Judo milli takımında müsabakaların bir diğer favori sporcusu Aynur Samat ise üçüncülük maçında Belçikalı rakibi İlse Heylen’e şanssız bir şekilde yenilince beşinci sırada kaldı.

MALTA’DA MADALYA YAĞMURU DEVAM EDİYOR

Malta‘da devam eden Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’nın ikinci gününde mindere çıkan milli judocular 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Şampiyonanın ilk gününde bronz madalya kazanarak 44 kiloda Avrupa Üçüncüsü olan Nazlıcan Kılıç’ın ardından ikinci günde 57 kiloda yarışan Kevser Çevik gümüş madalya, aynı sıklette yarışan Selin Gül ise Bronz madalya aldı. Erkeklerde ise 66 kiloda mücadele eden milli sporcu Murat Bektaş bronz madalya aldı.

Böylece Malta’da devam eden Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’nın ikinci günü sonunda, Judo milli takımı toplamda 1 gümüş ve 3 bronz madalya ulaşmış oldu.

Her 2 şampiyona da bugün yapılacak müsabakalar ile sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!