Kraliçe’nin doğumgünü Ankara’da kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe’nin doğumgünü Ankara’da kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 00:00

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü ve Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetler Günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Yaklaşık 1400 davetlinin katıldığı resepsiyon renkli görüntülere sahne oldu.

ELÇİLİK bahçesinde gerçekleşen kutlamaya İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway ve eşi Roshan Reddaway ev sahipliği yaptı. Geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetliler katıldı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kraliçe’ye sağlıklı güzel yıllar, Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri’ne de barışçı bir dünyayı kurmak yolunda başarılı çalışmalar diledi. Geride bırakılan yüzyılın savaşlar ve acılarla dolu bir yüzyıl olduğuna işaret eden Günay, “21. yüzyılın barış yüzyılı olmasını umut ediyoruz hep birlikte” dedi.

Turizm ve kültür alanının barış yüzyılını kurmakta büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Günay, geleceğin barışçı dünyasının bu alandaki çalışmalarla şekilleneceğini kaydetti.

Türkiye’nin İngiltere ile çok güzel ilişkileri bulunduğunu ve İngiltere’nin Türkiye’ye turist gönderen ülkeler arasında üçüncü sırada olduğunu belirten Günay, iki ülke arasındaki güzel ilişkilerin bundan sonra da başarıyla sürmesini umut ettiğini söyledi.

Şapka geleneği

OLDUKÇA güzel bir Ankara akşamında gerçekleşen davet, renkli görüntülere sahne oldu. Resepsiyona İngiltere büyükelçiliği çalışanları ve bazı davetliler, İngiltere’de kraliyet ailesinin katıldığı törenlerdeki şapka takma geleneğine uyarak şapkasıyla geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!