"Futbola fark atıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Futbola fark atıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2011 14:17

Cumhuriyet Tarihi'nde Kırkpınar'da en çok başpehlivanlığını (9) kazanan Karamürselli Ahmet Taşçı, hedefinin Kel Aliço'nun rekorunu kırmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Efsane Başpehlivan Ahmet Taşçı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün sitesine açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Tarihi'nde Kırkpınar'da 9 defa başpehlivan olarak kırılması güç bir rekora imza atan Karamürselli Ahmet Taşçı, hedefinin Kel Aliço'nun rekorunu kırmak olduğunu söyledi.

Türkiye'de 9 defa Kırkpınar'da başpehlivanlığı kazanan tek ismin kendisi olduğunu ifade eden Ahmet Taşçı, "Benim hedefim; Allah can sağlığı verirse 57 yaşına kadar Kırkpınar'da güreşmek. Kel Aliço, 56 yaşına kadar er meydanında güreş yaptı. Ben 57 yaşına kadar güreşerek Aliço'nun rekorunu kırmak istiyorum" dedi.

"BUNU BAŞARACAĞIM"

Şu anda 51 yaşında olduğunu 6 yıl daha Kırkpınar'da güreşmesi halinde Kel Aliço'nun rekorunu kıracağını belirten Taşçı, "Allahımdan tek isteğim; can sağlı vermesi. Eğer sağlımda herhangi bir olumsuzluk olmazsa, 6 yıl daha Kırkpınar'da güreşip Kel Aliço'nun rekorunu kırmak istiyorum. Türkiye'de zaten en çok başpehlivanlığı kazanan sporcu olarak tekim. 6 yıl daha Kırkpınar'da güreşebilirsem, Aliço'nun rekorunu kırmış olacağım. Ondan sonra artık sahada olmam ama yine yağlı güreşin içinde farklı bir hizmette bulunurum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"GENÇLER FIRTINA GİBİ"

Kırkpınar'da özellikle son yıllarda başarısız oluşunu ise yaş faktörüne bağlayan Ahmet Taşçı, "Yağlı güreş son derece zor bir spor. Bir defa sürekli idman yapacaksınız. Çok yağlı güreş organizasyonlarına gideceksiniz. Farklı stilde güreşen pehlivanlarla karşılaşacaksınız. Tüm bunları yaptıktan sonra başarı zaten kendiliğinden geliyor" dedi.

Yaşlandığı için bu aktivitelere yapamadığını yapamadığı için de Kırkpınar'da gençler karşısında tutunamadığını açık yüreklilikle dile getiren Taşçı, "Gençler maşallah fırtına gibi. Adamın nefesini kesiyorlar. Bizim o eski enerjimiz artık yok. Bu da normal. Eğer Kırkpınar'da bir iki tur geçebilirsek bizim için iyi bir sonuç olur" yorumunda bulundu.

Taşçı, geçmişte elde ettiği başarıların seyirci üzerinde hala etkisinin devam ettiğini ve özel seyircisi bulunduğunu dile getirerek, Kırkpınar'a sadece kendisini seyretmek için gelenlerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Yağlı güreş yapan pehlivanların iyi para kazandığını da ifade eden Taşçı, "Bugün Türkiye'de özellikle baş güreşlerinde birbirinden çok kıymetli pehlivanlar var. Bu sayının artması yağlı güreşi daha da renkli hale getirir. Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz, Recep Kara gibi birbirine denk sporcular çoğaldıkça, yağlı güreş müsabakaları daha da kıran kırana geçecek. Bu da seyir zevkini artıracak" diye konuştu.

"FUTBOLA FARK ATIYORUZ"

Türkiye'de en çok seyircinin yağlı güreşte olduğunu belirten Taşçı, "Şu bir gerçek ki yağlı güreşi halk çok seviyor. Türkiye'de yağlı güreş seyircisi futbol seyircisinden çok fazla. Bunu ben iddia ediyorum. Ve bilerek söylüyorum. En küçük bir yağlı güreş organizasyonunda bile 2-3 bin kişiden aşağı seyirci olmuyor. Hangi süper lig maçında bu kadar seyirci geliyor? Futbolda Anadolu kulüplerinin birbirleriyle yaptığı maçlar boş tribünlere oynanıyor. Oysa Kırkpınar'da Sarayiçi üç gün boyunca hınca hınç doluyor. Halk tarafından sevilen Türkiye'de ikinci bir spor daha yoktur" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

OĞLU GÜREŞİ SEVMİYOR

Tarihi Kırkpınar güreşlerinin en çok başpehlivanlığını kazanan Ahmet Taşçı, bu kadar bu spora aşıkken, oğlu Kadir Emirhan Taşçı ise bir o kadar yağlı güreşten uzak duruyor.

Kocaeli'de bu sene üçüncüsü düzenlenen Seka Park Güreşleri'ne gelen 17 yaşındaki Taşçı, yağlı güreşi hiç sevmediğini belirterek, "Babamın başarıları elbette beni çok gururlandırıyor. Ancak yağlı güreşi hiç sevmedim. Öyle üzerlerine yağ döküyorlar, güneş altında güreşiyorlar. Bana göre bir şey değil" dedi.

Kocaelispor'un altyapısında futbol oynayan genç Taşçı, futbolda başarılı olmak için uğraş verdiği ve bu konuda da babasından büyük teşvik gördüğünü söyledi. En büyük hayalinin futbolda milli takım formasını giymek olduğunu belirten Kadir Emirhan Taşçı, "Ben de futbolda başarılı olup babam gibi ünlü olmayı arzuluyorum. Ama bu işin çok zor olduğunu da biliyorum. Ahmet Taşçı'nın oğlu olarak zoru başarmayı hedefliyorum" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!