Anayasa parti üstü olmalı

Güncelleme Tarihi:

Anayasa parti üstü olmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2011 00:00

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Baroları’nın bölge toplantılarının 3’üncü Elazığ’da düzenlendi. Elazığ Baro Başkanı Adnan Demir, hazırlanacak yeni anayasanın partiler üstü olması gerektiğini, yapım sürecinde baroların öneriler sunması halinde avukatlık mesleğinin bir kısım sorunlarına da değinilmiş olacağını ifade etti.

Demir, şunları söyledi: “Mevcut 1982 Anayasa’sı bir darbe ürünü olması nedeniyle birçok değişikliğe rağmen toplumsal ihtiyaçlara cevap vermekten uzak kalmıştır. Bu anayasa halk oylamasında yüzde 91 oranında ‘evet’ oyu almış olmasına rağmen meşruiyeti bugüne kadar tartışılmıştır. Bugün yeni bir Anayasa yapmanın zorluğu hakkında hiç kimsenin itirazı yoktur. Ancak tartışmalı olan, bu anayasanın nasıl yapılacağı ve içeriğinin ne olacağıdır.
Demokrasinin hâkim olduğu bir ülkenin anayasası asla sadece bir partinin anlayışı doğrultusunda hazırlanmaz. Unutmayalım ki milletin iradesi bütün vatandaşların katılımı ile tecelli eder. Bu nedenle yapılacak anayasada baroların varsa tasarıları dikkate alınarak güncel yeni bir tasarının hazırlanması gerekmektedir. Yeni anayasamız, çağdaş ülkelerin anayasalarından ve ülkemizdeki anayasa tarihi tecrübelerinden istifade edilerek hazırlanmalıdır. Bu yeni toplumsal sözleşme dünyaya ayak uydurabilecek nitelikte olmalıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!