Judoculardan Kocaeli'de ortak kamp

Güncelleme Tarihi:

Judoculardan Kocaelide ortak kamp
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2011 00:00

Türkiye, İran ve Azerbaycan görme engelli judo milli takımları, Londra'da yapılacak Avrupa Şampiyonası ve Paralimpik Olimpiyatları'nın hazırlığı kapsamında Kocaeli'de ortak kamp yaptı.

Kocaeli'de SEKA 50. Yıl Spor Salonu'nda 10 gün süren kampa katılan Türkiye'den 14, İran'dan 2 ve Azerbaycan'dan 9 sporcu, her biri çeşitli uluslararası başarının sahibi Türk, Azeri ve İranlı antrenörler nezaretinde yabancılarla maç yapma alışkanlığı kazandı ve tecrübe paylaşımında bulundu.

Son gününde kampı ziyaret eden Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikli hedeflerinin kasım ayında Londra'da yapılacak Avrupa Judo Şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu söyledi.

Avrupa Judo Şampiyonasında elde edilecek derecelere göre 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'na gidecek judo milli takımının da belirlenmiş olacağını ifade eden Çetin, şu anda 4 sporcunun olimpiyatlara katılma kotasında bulunduğunu, başarılı sporcusu bulunan ülkelerle düzenledikleri ortak kamplarla bu sayının artmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Çetin, şöyle konuştu: “Sporcularımızın tecrübelerinin artması için Azerbaycan ve İran milli takımlarıyla ortak kamp yapma kararı aldık. Özellikle Azerbaycan judoda önemli dereceleri olan bir takım. Avrupa ve dünyada dereceleri bulunuyor. Milli takımlarının tamamına yakını olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Onları buraya alarak sporcularımızın deneyim ve maç yapma alışkanlıklarını artırmayı amaçlamaktayız. Hedefimiz, 2012 olimpiyatlarına en fazla katılımı sağlamak ve oradan madalyalarla dönmektir.”

KAMPLAR TECRÜBEYİ ARTIRIYOR

Judo Görme Engelliler Milli Takım Antrenörü Bünyamin Er, Londra'da yapılacak 2011 Avrupa Şampiyonası ve 2012 Londra Paralimpik Oyunları hazırlığı amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve federasyonun girişimiyle İran, Azerbaycan ve Türkiye'den, olimpiyatlara katılmaya aday ve katılma hakkı elde eden sporcuların bulunduğu uluslararası ortak çalışma kampı düzenlediklerini dile getirdi.

İlk defa böyle bir kamp düzenlendiğine işaret eden Er, çalışmanın Dünya Federasyonu'nun da dikkatini çektiğini ve desteklendiğini bildirdi.

Er, bu tür kampları geleneksel olarak düzenlemeyi planladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu kamp, başarılı bir çalışma, Türk judo takımı için büyük fırsat ve şanstır. Bundan sonraki kamplar, İran, Azerbaycan, Cezayir ve Rusya'da düzenlenecek. Sporcularımızın antrenman ve müsabaka bazında tecrübelerini, deneyimlerini artırmayı hedefliyoruz.”

Bünyamin Er, “2012 Paralimpik Oyunları için şu anda kotada yer alan 4 sporcumuz var, 3 sporcumuz da ilk sıralarda. İlk sıralarda yer alan sporcularımızın yerleri, 17-20 Kasım tarihlerinde Londra'da yapılacak Avrupa Şampiyonasında net olarak belli olacak. Kota durumları belirlenecek. Hedefimiz, 8 sporcuyla olimpiyatlara katılma hakkı elde etmektir” diye konuştu.

2008 Pekin Olimpiyatlarına bir sporcuyla katıldıklarını, kendisinin de olimpiyat hakemi olarak görev yaptığını anımsatan Er, “2012 Londra için hedefimiz 8 sporcuyla katılmak. Bu büyük bir başarı, büyük bir hedeftir” dedi.
Er, şöyle devam etti: “2006 yılında kurulan Türk milli takımının kısa bir mazisi var. İlk defa bu işe başladığımızda 2 sporcumuz vardı. Her geçen sene sporcu sayımız ve derecelerimiz arttı. İlk katıldığımız Avrupa Şampiyonasında sporcularımız derece elde edemedi. Bu elde edilemeyen dereceler bizim için önemli işaret ve baz oldu. Bir sonraki müsabakalara 4, sonrakine 7 sporcu ile katıldık. Son yapılan Dünya Oyunlarına 28 sporcuyla katıldık. Giderek artan bir potansiyel ve madalya durumu var.”

Er, Türk milli takımının elde ettiği madalyaları şöyle sıraladı: "2009 Avrupa Şampiyonasında 4 bronz, Dünya Oyunlarında 1 altın, 1 gümüş, Gençler Dünya Şampiyonasında 2 altın, 1 gümüş, 2010 Dünya Şampiyonasında 2 bronz ile bayanlar takımının dünya ikinciliği. 2011 Dünya Oyunları bayanlarda 1 bronz, 1 gümüş.”

Azerbaycan Paralimpik Judo Milli Takımı teknik direktörü İbrahim İbrahimov ise 9 sporcuyla katıldıkları kamptan son derece memnun kaldıklarını belirterek, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde eden başarılı sporcularıyla Türk milli takımının gelişmesine katkı sağlamayı arzuladıklarını kaydetti.

İbrahimov, “Amacımız, Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlarda derece elde etmek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!