Cevap anahtarı kaybolan 4 öğrenci için özel sınav

Güncelleme Tarihi:

Cevap anahtarı kaybolan 4 öğrenci için özel sınav
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 15:36

DİYARBAKIR’da, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) teslim ettikleri cevap anahtarı kaybolan İslam Yalçın, Ferhat Bingöl ve Gürkan Aydın için Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, Sinan Adem için ise İzmit’teki bir sınav merkezinde eşdeğer sınavı yapıldı. Sınava giren öğrenciler, psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, bu sınavda başarılı olacaklarına inanmadıklarını söyledi.

Türkiye genelinde 27 Mart tarihinde yapılan YGS’de Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sınava giren ve optik okuyuculu cevap anahtarları kaybolan öğrencilerden İslam Yalçın, Ferhat Bingöl ve Gürkan Aydın için bugün Diyarbakır’da eşdeğer sınavları yapıldı. İnternet sitelerinde sınavlarının geçersiz olduğunu öğrenen öğrencilerin dilekçe ile başvurması üzerine cevap anahtarları kaybolduğu ortaya çıkan öğrencileri, daha sonra cep telefonu ile arayan ÖSYM yetkilileri, bugün için eşdeğer sınavının yapılacağını bildirdi.

Bugün Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne gelmeleri istenen öğrencilerden İslam Yalçın, sabah saat 09.00’da rektörlük önünde hazır beklemeye başladı. Saat 10.00’da başlanacağı belirtilen sınavdan rektörlük yetkililerinin haberi olmadığı ortaya çıktı. Özel güvenlik müdürü olduğu belirtilen bir görevli İslam Yalçın’a, ÖSYM Diyarbakır Şube Başkanı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı İbrahim Yıldırım ile görüşmesini söyledi. Dekan Yıldırım ile görüşmek isteyen İslam Yalçın, sınavın yapılmasına 5 dakika kala, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne ulaştı.

Sıkı güvenlik altında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde sınava giren 3 öğrenci, ÖSYM yetkilileri tarafından gazetecilere görünmemeleri için bitişik binadaki İlahiyat Fakültesi’nden çıkarıldı. Gürkan Aydın, sınav sonrası gazetecilere açıklama yapmadan kampüs alanından ayrılırken, İslam Yalçın ve Ferhat Bingöl, yaşadıkları olumsuzlukları anlattı.

Ferhat Bingöl, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sınava girdiğini ve başarılı bir sınav geçirdiğini ancak optik okuyucu cevap anahtarının kaybolması sonucu mağdur olduklarını söyledi. Diğer arkadaşları gibi internetteki sayfalarından sınavlarının geçersiz olduğunu öğrendiğini ifade eden Bingöl, "ÖSYM’yi aradım. Bize cevap anahtarının kaybolduğunu söylediler. Tekrar sınava girebilmem için dilekçe ile başvurmamı istediler. Ben de dilekçe ile başvurdum. Aradan 2 ay geçtikten sonra beni aradılar ve bugün sınav olacağımı söylediler. Psikolojim gerçekten bozuldu. Yani koskoca bir yıl boyunca hazırlandım, sınava girdim. Sonra cevap anahtarım kayboluyor. Bir hafta sonra sınava gireceğimi söylüyorlar ve bu sınava nasıl hazırlanabilirim ki? İşte böyle duygularla geldik sınava girdik. Sınav sorularının açıkçası zor mu kolay mı olduğunu dahi bilmiyorum. Sınavımın iyi geçtiğini sanmıyorum" dedi.

İslam Yalçın da sabah erken geldiği rektörlük binası önünde ve sınav sonrası yaptığı açıklamada, Ferhat Bingöl’ın anlattıklarını tekrarlayarak, sınavının çok iyi geçmediğini dile getirdi. Silvan İlçesi’ne bağlı Güçlü Köyü’nde oturan 18 yaşındaki Yalçın, "Derslere yeniden çalışamadım. Zaten YGS’ye hazırlanmıyordum. Çünkü o andan beri psikolojim bozuldu. Derslerime yeniden çalışamadım. Tekrar sınav olacağı için biraz sevindim ama yani girdiğim bu sınavda başarılı olacağıma inanmıyorum, bakalım artık sonucunu bekliyeceğiz" dedi.

Ankara’dan gelen 2 ÖSYM gözetmeni eşliğinde yapılan ve gazetecilerin de dakika dakika takip ettiği sınav, 3 saat sürdü. Bu sırada herhangi bir kopya ve olumsuz bir durumun yaratılmaması amacıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne normal öğrencilerin girişlerine de izin verilmedi. Öğrenciler, final sınavlarının başladığını belirterek, saat 11.00 ve 13.30’da başlayacak sınavlara hazırlanmak istediklerini ancak okul yönetiminin bununa müsade etmemesinden yakındı. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı fakülteye alınmayan öğrenciler de, okul önündeki ağaçların altında oturarak toplu halde sınava hazırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!