Piyasalar rahat olsun, yeni anayasa büyük olgunlukla yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar rahat olsun, yeni anayasa büyük olgunlukla yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye’nin yeni anayasayı büyük bir olgunlukla yapacağını ve piyasaların bu konuda endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti MKYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, seçim sonrasında piyasaların yeni anayasa çalışmasının ön plana geçeceği ve ekonominin geri planda kalabileceği yönündeki endişelerin sorulması üzerine Çelik, “Ben zannetmiyorum. Piyasalar seçim sonuçlarını olumlu algılamışlardır, çok olumlu satın almıştır bu sonuçları ama İstanbul menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) inişi, çıkışı biraz hava durumu gibidir” dedi.
Referandum örneği var
Bütün dünya borsalarında sürekli çıkış veya sürekli iniş olmadığını belirten Çelik, şunları söyledi: “Ben birebir, tek başına anayasa tartışmalarının bunda etkili olduğu kanaatinde şahsen değilim. Borsacı, ekonomist değilim ama olup bitenleri takip etmeye çalışan bir siyasetçi olarak bunu söylüyorum. Türkiye’nin bu konuda, piyasaların da asla endişe etmemesi gerekiyor. Türkiye büyük bir olgunlukla bu anayasayı yapacaktır; nitekim 26 maddelik değişiklikle bunun böyle yapılabileceği ortaya çıktı. Kaldı ki referanduma gitti, halkımız yüzde 58 gibi bir ‘evet’le kendi anayasasında ciddi bir değişiklik yaptı. Kendi anayasasında ciddi değişiklik yapan bu halk, anayasasını bir bütün olarak da değiştirme kudretine sahiptir. Piyasayla ilgilenenlere şunu söylemek isterim; rahat olursak ve en ufak tartışmaları çok büyütmezsek bu süreçte ekonomimiz de bundan olumlu etkilenir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!