‘Ayakta katliam’ Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

‘Ayakta katliam’ Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 00:00

Akyurt’ta geçen ay bir üniversite öğrencisinin ölümüne 38 kişinin de yaralanmasına neden olan kazanın ardından gündeme gelen toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu taşınmasına izin verilmesi kararı Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşındı.

Haberin Devamı

AKYURT’ta bir üniversite öğrencisinin ölümüne 38 kişinin de yaralanmasına neden olan kazanın ardından, tartışma yaratan toplu taşıma araçlarında ayakta yolda taşınmasına izin veren karar Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi. CHP Grup Başkanvekili Fazıl Güleken, Ankara’nın ilçelerinden Ankara’ya yolcu taşıyan özel toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu taşımasının yasaklanması için Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önerge verdi.
Güleken, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısında, Ankara’nın ilçelerinden Ankara’ya yolcu taşıyan özel toplu taşıma araçlarında trafik açısından risk yaratan ayakta yolcu taşıma uygulamasını gündeme getirdi. Güleken’in ayakta yolcu taşımasının yasaklanması için verdiği önergede şu ifadelere yer verildi.
Gökçek UKOME’ye yolladı
Önergede şu ifadelere yer verildi:
“UKOME’nin ilçelerden Ankara’ya yolcu taşıyan özel toplu taşım araçlarına ayakta yolcu taşıma izni vermesi kararının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen sık sık trafik kazaları meydana gelmektedir. Son zamanlarda bu araçlarda yolculuk yapan Ankaralı hemşerilerimizden, meydana gelen trafik kazaları nedeniyle yoğun şikayetler gelmektedir. Gerek trafik güvenliği gerek can güvenliği açısından ayakta yolcu taşınmasının sakıncalı olduğu, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına göz göre göre davetiye çıkarıldığı, trafik uzmanları tarafından da dile getirilmektedir. İleride başka ölümlere, yaralanmalara neden olunmaması, trafik ve yolcu can güvenliği açısından, ayakta yolcu taşımasına izin veren UKOME kararının ivedilikle kaldırılmasını ve taşıma yapan araçların sayısının artırılmasını öneriyorum.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Güleken’in önergesinin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde okunmasının ardından, bu konudaki yetkinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde değil, UKOME’de olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Gökçek, söz konusu önergeyi UKOME’ye ileteceğini söyledi.

Akyurt’ta feci kaza

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 28 Ekim 2010 tarihinde, Ankara’nın ilçelerinden Ankara’ya yolcu taşıyan özel toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu taşımaları için izin vermişti. Ancak bu süreçte ilçelerden Ankara’ya yolcu taşıyan özel toplu taşıma araçları sık sık yaşanan trafik kazaları ile gündeme geldi. Son olarak Akyurt’ta meydana gelen kazada 20 yaşındaki Elif Nur Ateş yaşamını yitirirken, 38 kişi yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!