YGS'de cevap anahtarı kaybolan öğrenci konuştu

Güncelleme Tarihi:

YGSde cevap anahtarı kaybolan öğrenci konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2011 15:16

DİYARBAKIR’da, 27 Mart’ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) teslim ettiği cevap anahtarının kaybolduğu 2 ay sonra ortaya çıkan 4 öğrenciden 18 yaşındaki İslam Yalçın, ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla 16 Haziran’da yeniden sınava girmeye hazırlanıyor. Yalçın, "Yaşananlardan dolayı psikolojim bozuldu, derslerden uzaklaştım. O anki psikolojim bilmiyorum nasıl olacak bilmiyorum. Hakkımızın yenildiğini dünüşüyorum" dedi.

Diyarbakır’da ÖSYM tarafından 27 Mart’ta yapılan YGS’ye giren, ancak verdikleri cevap anahtarlarının kabyolduğu 2 ay sonra ortaya çıkan ve ÖSYM tarafından yeniden sınava alınacakları açıklanan öğrencilerden biri ortaya çıktı. Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Güçlü Köyü’nde oturan İslam Yalçın, 27 Mart’taki sınavdan sonra cevap kağıdını sınav görevlisine teslim ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"YGS’ye girdim. Bir süre sonra internet siteme girdiğimde sadece, ’Sınavınız geçersizdir’ yazısı bulunmaktaydı. Şoke oldum. Çalışkan biriydim, derslerime çalışıyordum. Ne optikten ne de herhangi bir kopya muamelesini görmedim. Nasıl olduğuna şaşırdım. Sınavdan sonra ÖSYM’ye bir dilekçe yazdım. Sınavımın niçin geçersiz yazıldığını öğrenmek için dilekçeyle başvurdum. Aradan 25 gün geçmişti, bana telefon açarak dediler ki ’YGS’ye yeniden giriş yapacaksın, kağıdını kaybetmişiz’ dediler. Ben de ’Tamam’ dedim. Sonra ’Hangi alana gireceksin onu bir dilekçe ile yaz bize bildir.’ Ben de gönderdim. Sonra bir cevap gelmedi."

Yalçın, psikolojisinin bozulduğunu, derslere yeniden çalışamadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Zaten LYS’ye hazırlanmıyordum. Çünkü o andan beri psikolojim bozuldu. Derslerime yeniden çalışamadım. Ben haksızlığa uğradım. Evet ben 12 yıl mücadele ettim. Burada benim hakkım yendi, çünkü 260 puan bekliyordum. Böyle bir rastlantıyla karşılaşmak hoş bir şey değil. Bu sınava bana dün telefon açılarak, bu ayın 16’sında ’YGS’ye gireceksin’ diye haber verildi. Biraz sevindim ama yani sınava girsem de başarılı olacağıma inanmıyorum, çünkü artık derslerden uzaklaştım. O anki psikolojim bilmiyorum nasıl olacak. Türkiye’de tabiki ilk defa olarak yapılacak. ÖSYM, ne denli bir olayın yaşandığının farkında. Benim gibi 3 kişi daha var Diyarbakır’da. Benim yaptığım bir hata yok. Ben sınavıma girdim. Ve kağıdımı da onlara teslim ettim. Ben diğer sınava da gireceğime inanıyordum. Bu tür olayların bir daha yapılmamasını rica ediyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!