Hopa’da eşkıya görmedim

Güncelleme Tarihi:

Hopa’da eşkıya görmedim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 00:00

Hopa’ya geldim ama hiç eşkıya görmedim. Bu ülke için yeri geldiği zaman canını, malını ortaya koyan insanlar gördüm.

Sen başbakansın, bu ülkede barışı sağlamak için yola çıktın, ne demek eşkıya Hopa’ya inmiş. Hopa burada, kim eşkıya Allah aşkına? Yurtsever, güzel insanlar burada. Bir başbakan kendi milletine, kendi halkına eşkıya yakıştırması yapabilir mi? Eğer eşkıya arıyorsa çiftçiye ‘Ananı da al git diyen’ adamın kendisine sorması lazım.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın mitingi sırasında çıkan olaylarla gündeme gelen Hopa’ya dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Miting meydanına CHP bayrağı ve “Metin Lokumcu onurumuzdur, Hayde beni de alın, memleket kurtulsun-Hopa Halkı” pankartı asıldı. Kılıçdaroğlu konuşmasına, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Eşkıya Hopa’ya inmiş” sözlerine yanıt vererek başladı, “Hopa’ya geldim ama hiç eşkıya görmedim. Bu ülke için yeri geldiği zaman canını, malını ortaya koyan insanlar gördüm” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık “Eşkıya Tayyip” sloganlarıyla kesildi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Ötekileştirmeyeceğiz

“Hopa’nın güzel insanları, birisi geliyor Hopa savaş alanına dönüyor. Biz geliyoruz düğün, dernek, şenlik var. Hiç endişem yok, 12 Haziran’da Hopa sandığa gidecek ve demokrasinin tarihini yazacak. Diyecek ki, ‘Ben zulme boyun eğmedim, özgürlük, demokrasi, alın terinin karşılığını istiyorum.’ Madem ki zulmediyorlar, baskı kuruyorlar, baskıyla sonuç alacağına inanıyorlar, o zaman AKP’ye ders vermek lazım. Recep Tayyip Erdoğan unutmasın, biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Allah’ın rahmetine kavuşmuş insanların arkasında konuşmak bizim kitabımızda yoktur.

KILIÇDAROĞLU, LOKUMCU'NUN ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ / Foto Galeri
/images/100/0x0/55eb49e5f018fbb8f8b79373


Ayrışmayacağız

Sen Başbakansın, bu ülkede barışı sağlamak için yola çıktın, ne demek eşkıya Hopa’ya inmiş. Hopa burada, kim eşkıya Allah aşkına? Yurtsever, güzel insanlar burada. Bir Başbakan kendi milletine, kendi halkına eşkıya yakıştırması yapabilir mi? Eğer eşkıya arıyorsa çiftçiye ‘ananı da al git diyen’ adamın kendisine sorması lazım. Eşkıya arıyorsa 14 yaşındaki çocuğun boğazını kim sıkıyor, ona bakması lazım. Buradan vatan haini eşkıya çıkmaz, çıkarsa yurtsever, vatansever çıkar. Ayağının altı kayıyor. Zemin kayıyor. Recep Bey hırçınlaşıyor. İstediği kadar hırçınlaşsın bu toplum çimento gibi birbirine yapışacaktır. Ayrılmayacağız, ayrışmayacağız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.”

Korumaya hastanede ziyaret

Kılıçdaroğlu, Hopa’daki mitingin ardından Rize’ye geçti. Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, Başhekim Doç. Dr. Hasan Türüt’ten, AK Parti’nin Hopa mitinginin ardından çıkan olaylarda ağır yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne mensup polis memuru Servet Erkan’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, hastane çıkışında gazetecilere açıklamasında, başhekimi ziyaret ederek hastanın durumuyla ilgili bilgi aldığını ifade ederek, “Babası da yanımızdaydı. Şu anda polis arkadaşımız yoğun bakımda. Hayati tehlikeyi atlatmış değil ama sağlığında önemli gelişmeler var. Umuyoruz kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur” dedi.

Yüreğin yetiyorsa bizi de hapse at

KILIÇDAROĞLU, Denizli’de de Erdoğan’a özel hayatı ihlal eden gizli video çekimlerine atıfla, “Bir afiş var ‘Her türlü belaltı film çekilir. Stüdyo Erdoğan.’ Adamın yeni hastalığı bu ne yapalım” sözleriyle yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Bir şey söyleyeceğim Recep Bey bozulacak. Biliyorsunuz, bozulduğu zaman ağzını da bozuyor aman olsun. Benden günah gitti, söylüyorum, Allah’ına kurban Denizli” sözleriyle mitinge başladı. Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle: ? Recep Bey arada bir benim arkamdan konuşur, bir sürü laf söyler. Ben de ‘Bu kadar yalakan var, bu kadar yandaşın var, gel senin istediğin televizyonda, istediğin gazetecilerle oturup konuşalım’ dedim. Geldi mi? Gelmedi, gelemez.

Yerine gelince vatandaşa din iman edebiyatı yapıyorlar, çıkarlarına, yandaşlarına gelince gözleri ne din ne iman görüyor bunların.

Mustafa Kemal köylüyü milletin efendisi yaptı, emeğe, alınterine değer vermeyen anlayış da o köylüye ‘Al ananı da git’ dedi. Bütün köylülere sesleniyorum; ya Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği doğrudur ya da 1920’lerde Mustafa Kemal’in dediği doğrudur.

Artık abimiz sizsiniz

ÖNCEKİ gece Batum’da kalan Kılıçdaroğlu, dün sabah Sarp Sınır Kapısı’ndan geçerek Hopa’daki olaylarda hayatını kaybeden Metin Lokumcu’nun Kemalpaşa’daki evini ziyaret etti. Lokumcu’nun annesi Saadet, eşi Gülay, oğlu Ulaş ve kız kardeşi Ayşe Bekar’a başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, bir süre bahçede oturdu. Lokumcu’nun amca kızı Pembe Gül Lokumcu, Kılıçdaroğlu’na sarılarak ağladı. Pembe Gül Lokumcu, “Size abim olarak sarılıyorum, bundan sonra ağabeyim siz olacaksınız” dedi.

Masanın altından çıkmadı

KILIÇDAROĞLU’nun ziyareti sırasında, Metin Lokumcu’nun köpeği Tukaş da masanın altından hiç çıkmadı. Burada Kılıçdaroğlu’na laz böreği, ayran, pasta ve helva ikram edildi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Lokumcu’nun mezarını ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!