Nokia hakkında şok iddia

Güncelleme Tarihi:

Nokia hakkında şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2011 13:04

Nokia hakkında öyle bir iddia ortaya atıldı ki, eğer gerçek olursa yer yerinden oynayabilir.

Haberin Devamı

Samsung'un, son zamanlarda özellikle akıllı telefon pazarındaki başarısız girişimleri nedeniyle zor günler yaşayan Finlandiyalı telefon devi Nokia'yı satın alacağı yönündeki dedikodular bir anda gündeme bomba gibi düştü. Hürriyet'in Dow Jones Newswires'ın haberinden derlediğine göre, her iki taraf dak konu hakkında şimdilik bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Finlandiya kaynaklı haberin ardından şirketlerden yorum almaya çalışan Dow Jones Newswires, Samsung Electrionics'in piyasada dönen dedikodulara yönelik yorum yapmak istemediğini belirtti. Samsung'un sözcüsü, şirketin Nokia'yı satın almak için teklif sunma hazırlığında olduğu yönündeki habere yönelik, "bu bir piyasa dedikodusu gibi görünüyor ve biz dedikodulara yönelik yorum yapmayız" dedi.

Haberin Devamı

Nokia şirketinin sözcülerinden Mona Kokkonen da aynı şekilde, Nokia'nın dedikodular için yorum yapmayacağını belirtti.

Bu dedikodu tam da Nokia CEO'su Stephen Elop'un, son zamanlarda kârında büyük bir düşüş gören ve kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından notu iki basamak birden kırılan Nokia'yı Microsoft'un da satın almak istediği yönünde bilgi veren bilgileri "gerçek dışı" olarak tanımlamasının ardından geldi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!