Çocuk üniversiteleri çalıştayda buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuk üniversiteleri çalıştayda buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2011 00:00

Türkiye’de Çocuk Üniversitesi kavramını proje olmaktan çıkarıp, kurumsal bir yapıya büründüren Ankara Üniversitesi, Türkiye’de Çocuk Üniversitesi çalışmalarının yaygınlaştırılmasını desteklemek amacıyla, “1’nci Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı” düzenliyor.

TÜRKİYE’nin ilk resmi Çocuk Üniversitesi’ni kuran Ankara Üniversitesi, ülkedeki Çocuk Üniversitesi çalışmalarının yaygınlaştırılmasını desteklemek, bu konuda çalışmalara başlamak isteyen üniversiteler ile bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak amacıyla, “1’nci Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı” düzenleyiyor. Çalıştay bugün başlayacak ve 10 Haziran’a kadar sürecek.

Çalıştaya, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda üniversiteden akademisyen katılacak. Çalıştay, bugün Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonu’nda başlayacak.

Ankara Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin Avrupalı Çocuk Üniversiteleri Ağı’nın kurucu üyesi olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, Türkiye’de Çocuk Üniversitesi çalışmalarına başlamak isteyen üniversiteler ile bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak amacıyla bu çalıştayı yaptıklarını belirtti.

Çocuk Üniversitesi’nin seçme sistemi olmadan öğretim veren tek üniversite olduğunu ifade eden Taluğ, “Çocukları bilim insanlarına özendirmek ve geleceğin akademisyenlerini yetiştirmek en önemli amaçlarımız arasında yer alıyor. Çocuk Üniversitesi’nin her fakültesi kendi içinde özerk bir yapıya sahip. Her fakültenin hedef kitlesi farklı. Çocuk elinin dokunduğu her yerde coşku ve heyecan vardır. Bu nedenle Türkiye’de bu eğitim yuvalarının sayısının artması gerekiyor” dedi.

Çocuk üniversitesine çok önem verdiklerinin altını çizen Taluğ, “Bu ülkenin gücü ve geleceğimiz çocuklarımızdır. Gelecek de bilimin ve aklın üstünlüğünü özümsemiş ve rehber edinmiş kuşaklarla mümkün olacaktır. Biz de topluma böyle bir katkı yaparak aydın, bilim ve aklı rehber alan, dinamik, eleştiren, sorgulayan gençler yetişsin istiyoruz” dedi.

Geleceğin temelleri küçük yaşta atılacak

ANKARA Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Tülin Sağlam ise, çalıştayın önemine değinerek şunları söyledi:
“Üniversitenin toplumla bağlarının güçlendirilmesi ve çocukların sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda gelişimlerinin ve bilginin doğasına dair bilgi edinmelerinin desteklenmesi sorumluluğunu yerine getirmek üzere, Çocuk Üniversitesi çalışmaları yapan ve yapmak isteyen tüm birimlerle buluşabilmeyi diliyoruz.

Dünyada 95, Türkiye’de ise beş tane olan Çocuk Üniversiteleri’nin sayısı yapılan etkinlikler sayesinde daha da artacak. Çocuklar bilime ve bilim insanlarına hayran kalacak ve geleceğinin temellerini küçük yaşlarda atacak.

Çalıştayın ilk gününde bilgi paylaşımlarını içeren konferanslar olacak. İkinci gün atölye çalışmaları, üçüncü gün ise bilim panayırı yapılacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!