Derya'nın otopsisinden uyuşturucu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Deryanın otopsisinden uyuşturucu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2003 01:21

Derya'nın dairesindeki banyoda oynadığı filmlerin afişleri asılı. Biri Uzay Heparı'yla çevirdiği ‘‘Gece, Melek ve Bizim çocuklar’’, diğeri Yılmaz Zafer'le ‘‘Bir Günlük Aşk’’. Her iki aktör de Derya gibi genç yaşta öldü.

Haberin Devamı

Perişan halde Los Angeles'e gelen anne Zerrin Arbaş, otopsi sonucunun belli olduğunu, kızının kalp yetmezliğinden öldüğünü söylüyor. Oysa Los Angeles West Hollywood Polis Departmanı Otopsi Ofisi Sözcüsü David Cambell, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Derya Arbaş'a yapılan otopsi sonucunda kanında bir kaç farklı uyuşturucu toksikleri bulunduğunu açıkladı. Arbaş'ın kanında kokain, eroin ve daha bir çok çeşit uyuşturucu toksiklerine rastlandığını ifade eden Cambell, genç yaşında ölen Arbaş'ın çok çeşitli uyuşturucu geçmişi bulunduğunu belirtti.

RAPOR BELİRLEYECEK

Cambell yaptığı açıklamada, Derya'nın ölümüne sebep olan maddenin toksikolojiden gelecek olan rapordan sonra belli olacağını, bunun da 6 hafta sürebileceğini sözlerine ekledi.

Derya'nın ayrıca bir depresyon geçmişinin de bulunduğuna dikkat çeken Sözcü, ‘‘Eğer depresyona girmişse aşırı dozda uyuşturucu alarak intihar etme ihtimali de var. Ancak bunu söylemek şu an için erken’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Buna rağmen Zerrin Arbaş kızının ölüm nedeniyle ilgili kesin konuşuyor. Derya'nın babasının da kalp hastası olduğunu, ayrıca kendi annesinin de kendisini doğururken kalpten öldüğünü, ailede ölümlerin genellikle kalpten kaynaklandığını ifade eden Arbaş ‘‘Derya  çok sigara içerdi. Uyarılarımızı hiç dinlemezdi’’ diye kızına sitem de ediyor.

Derya Arbaş, bugün California'nın San Fernando Vadisi'ndeki Oakwood Mezarlığı'nda, Türkiye saatiyle 23.00'te babasının yanında Kızılderili töreniyle toprağa veriliyor. Ancak Arbaş'ın ölümü ile ilgili olarak bir kaç soru işareti var.

Arbaş'ın kapıcısının verdiği bilgiye göre Derya, üç gün önce Türkiye'den aramış ve ‘‘Bir erkek arkadaşım gelecek, ona anahtarı ver’’ demişti. Nitekim bu erkek gelmiş ve kapıcı gittiğini de görmemişti. Büyük ihtimalle Derya son nefesini verdiğinde bu esrarengiz arkadaş evdeydi. Ancak polis bunu araştırmadı.

Derya'nın cesedini kimin bulduğu konusunda da farklı ifadeler var. Zerrin Arbaş ilk açıklamalarında evde kalan bir kız arkadaşın Derya'yı kanepede bulduğunu söylemişti. Oysa Derya'nın babası Dehl Berti'nin ilk eşinin kardeşi olan Elaine Hala, ‘‘Derya aramayınca annesi merak etmiş. Bizi aradı. Ben de apartmanı aradım. Bunun üzerine gidip baktılar ve o vaziyette buldular’’ diyor.

Haberin Devamı

GÜNLÜĞÜ YOK MUYDU

Kan bağı olmadığı halde Derya'nın hala dediği Elaine'e göre Derya'nın bir günlüğü vardı. Ancak anne Zerrin Arbaş, günlük olmadığını söylüyor. Elaine aynı görüşte değil; ‘‘Roman yazmış bir kız, günlük tutmaz mı hiç?’’ diyor. Elaine'in bahsettiği roman, Derya'nın uyuşturucu üzerine yazdığı ve henüz yayınlanmamış bir eser.

Cevapsız sorular

Evdeki esrarengiz erkek arkadaş kimdi?

Derya'nın cesedini aslında koltukta kim buldu?

Başından geçenleri yazdığı bir günlüğü var mıydı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!