Türk Büyüğü Serdar Devrim

Güncelleme Tarihi:

Türk Büyüğü Serdar Devrim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2003 18:52

Bu da nereden çıktı, diye aklınızdan geçiriyorsunuzdur. Ne demek “Türk Büyüğü Serdar Devrim” ? Eee, beni Bingöl’de görseydiniz, okurum sıfatıyla göğsünüz kabarırdı, bakın anlatayım size. (Ama bir şartla, benimle dalga geçmek yasak. Gerçi, bir Türk Büyüğü hakkında konuşmaya cesaret edemezsiniz, ama yine de ikaz edeyim dedim!)

Haberin Devamı

Lafı uzatmaya gerek yok. Yandaki fotoğrafta görüldüğü üzere, ben de artık bir Türk Büyüğü sayılırım. Yoksa, devletin bir valisiyle birlikte temel atmaya davet edilmezdim herhalde, değil mi, sonra protokol sırasına buyur edilmezdim.

Bundan sonra böyle, Türk Büyüğü Serdar...

Yerse!

Beni artık kimseler tutamaz...

*

Şaka ediyorum tabii, yoksa, cumartesi günü, Bingöl’de çok güzel bir törene katıldım, çok anlamlı işler yaptık.

İnanır mısınız, ben bu Okullarımız Yıkılmasın Kampanyası’yla övünüyorum. Hürriyet’in yaptığı en iyi işlerden biri olacağına inanıyorum.

Önce, Millî Eğitim Vakfı’nın (Okullarımız Yıkılmasın Kampanyası’nda elele çalıştığımız MEV) Bingöl’de yaptıracağı okulun temel atma törenine davetliydik, Çukurova Üniversitesi’nden Cengiz (Dündar) Hoca, ODTÜ’den Haluk (Sucuoğlu) Hoca, Şenay (Ordu) ve ben. İTÜ’den Ahmet (Sağlamer) Hoca, YTÜ’den Zekeriya (Polat) Hoca uçakta yer bulamadıkları için bizimle olamadılar.

Sağ olsunlar Vakıf Başkanı Cemil (Çetin) Bey ve Genel Müdür Hüseyin (Gül) Bey dostlarımız, bizi bu güzel törene davet ettiler. Biz de, hem ziyaret hem ticaret (kendi okullarımızı da denetledik bu vesileyle) koşa koşa gittik.

Bingöl’ün merkezindeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, 1 Mayıs depreminde ağır hasar gördü, yıkılması gerekti. MEV, (depremden beri yaptığı - burada saymakla bitmez - yardımların üstüne) bu okulu çok daha modern ve tabii güvenli olarak yeniden inşa ediyor şimdi. 16 derslikli, 480 öğrenci barındıracak mükemmel bir okul hediye ediyor Bingöl’e.

Haberin Devamı

Ayrıca, beni çok duygulandıran bir karar aldılar ve kadirbilirlik örneği göstererek, bu yeni okula, 1 Mayıs depreminde, Çeltiksuyu YİBO’da öğrencileriyle birlikte ölen genç öğretmen Serkan Akyaz’ın adını verdiler. (Anacığı “Yüreğim o heyecana dayanmaz!” demiş, törene gelememiş.)

Bingöl Valisi Hüseyin Avni Coş da lütfettiler, törene teşrif ettiler. Vali Bey, Cemil Bey ve Bingöl’ün fedakar Millî Eğitim Müdürü Sebahattin (Gamsız) Bey güzel birer konuşma yaptılar.

İşte bu törende, (Okullarımız Yıkılmasın Kampanyası çerçevesinde, Bingöl’deki okullara katkılarımızdan dolayı), sağ olsunlar, lütfedip bizi de aralarına aldılar. Hocalarımız ve biz (Şenay ile ben) bu güzel okulun temelinde bir kürek harcımız var diye keyiflendik, şeref duyduk!

*

Haberin Devamı

Size iki satır da rapor vereyim : Bu törenden sonra, aynı kadroyla, Vali Bey’in de teşrifiyle, Okullarımız Yıkılmasın Kampanyası çerçevesinde, Bingöl’de depreme dayanıklılığını ölçtüğümüz, güçlendirme projesini yaptığımız 17 okuldan, Valiliğin güçlendirme çalışmalarını üstlendiği Bingöl Merkez Cumhuriyet Kız YİBO’yu (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) gezdik. Valilik böyle üç okulu daha güçlendirdi Bingöl’de. Diğer 30 ilde de denetimler bitti, projelere geldi sıra. Tek sıkıntımız para! İhtiyacın sınırı yok...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!