Anayasa mesajları

Güncelleme Tarihi:

Anayasa mesajları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2011 17:38

Adana'da seçim mitinginda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Anayasa ile ilgili açıklamalarda bulunarak; "Biz bu Anayasayı kendi başımıza yapmayacağız toplumun her kesimi ile uzlaşma içinde bir Anayasa hazırlayacağız, kolektif bir akıl oluşturacağız. Adana’daki kardeşimde, Van’daki kardeşimde İstanbul’daki kardeşimde işte bu benim Anayasam diyecek" dedi.

Haberin Devamı

"ANAYASA OKURKEN AVUKAT MI TUTACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, Anayasa’nın dilinden anlamadığını belirterek, “Anayasa, özgürlüğün, demokrasinin en önemli teminatıdır. Maalesef bizde Anayasalar millet tarafından yapılmadı. Anayasalar müdahaleler ardından belli kişiler, belli gruplar, belli zümreler tarafından hazırlandı. Biz şimdi öyle bir Anayasa yapalım ki Türkiye şaha kalksın diyoruz. Anayasanın dili anlansın istiyoruz. Anayasanın dilini ben anlamıyorum, tercüman gerekiyor, tercümansız bir Anayasa’ya ihtiyacımız var. Biz Anayasa’yı okurken avukat mı tutacağız” dedi.

Partisinin Adana’da düzenlediği mitingde konuşan Başbakan Erdoğan’ın hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP vardı. Mitingde CHP ve MHP liderlerine seslenen Başbakanın eleştirilerinden dış basın da nasibini aldı. Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!