Antalya’da hareketli günler

ANTALYA’ya indiğimizde nemli bir hava vardı. Sıcaklar arttıkça nemi daha da artar Antalya’nın... İklim koşulları daha da şaşırtıcı oluyor artık.

Haberin Devamı

Toroslar’ın doğası oksijen pompalıyor; siyasetin şaşırtıcılığı da 12 Haziran’dan sonra görülecek. Antalya’ya gelindiğinde gazeteci-ressam Fikret Otyam’a telefon etmeden olmaz.  “Nasılsın?” dedik; “Geyikbayırı eteklerinde yaşam buluyorum” diyor. Partiler ve adaylar, bu enerjiyi ne kadar alabiliyorlar acaba?
643 km uzunluğundaki Antalya sahil şeridinde siyaset kolay değil.
Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitinginden dönen gazeteci Bülent Ecevit’le, Antalya ICF Airport Havalimanı’nda buluştuk. Havalimanı personeli ile seyahat acentesi ve turizmcilerin ‘yaza merhaba’ partisi başlayacaktı.
Ecevit, Isparta mitingini anlattı:

DEMİREL’DEN NE İSTENİYOR

“Başbakan, Demirel’e bu kez de memleketinde çattı. Siyaseten olur ama gidip Ispartalı hemşerilerinin önünde, Erdoğan’ın bunu yapması bazı Ispartalılarca hiç hoş karşılanmadı.”
Ispartalılar kaç dönemdir Demirel ailesinden uzak duruyor. Siyasetin ne kadar vefasız olduğu görülüyor. Süleyman Demirel’in, İslamköy’de ‘Demokrasi Müzesi’ni sağlığında belki bu nedenle açmak içinden gelmiyor.
Daha sonra dostlarla ‘7 Mehmet’e gittik. Yemek sırasında Cumhuriyet’in temsilcisi Ahmet Oruçoğlu, gazetenin ‘Akdeniz Eki’nin çıkarılışının 3. yılını bir kokteylle kutlayacaklarını açıkladı; 500 kişilik bir davet Antalya için çok önemli... DHA Antalya Temsilcisi Salih Uçar “Yoğun günler geçiriyoruz abi...” dedi. Siyasetin üzerine bir de Antalya’daki ‘muhalif Suriyelilerin’ toplantısı vardı. Bu arada meslektaşımız Muammer Elveren geldi Falez Oteli’nden... Dört günden beri bu toplantıyı izliyor. Böyle bir toplantıya Türkiye’nin ev sahipliği yapması çok anlamlı, bir o kadar da bir turizm bölgesinde yapılması riskli bulundu.
Elveren, “Hiçbir ülkenin böyle bir toplantıya izin veremeyeceğini sanıyorum” dedi. Amerika bile böyle bir toplantıya izin vermezmiş...
Antalya belki bu kadar çok özellikle de Ortadoğu kökenli gazeteciyi bir arada görmemiştir. Dünyadaki Suriye rejiminin muhaliflerin (365 kişi) karşısına bir de Suriye’den gelen 325 Beşar Esat yanlılarının çıkmasıyla muhtemel bir olayın çıkması, Antalya polisinin becerisi ile önlendi. Suriye’nin gizli servisi ‘Muhabarat’ örgütünün beş üyesinin konferans başlamadan bizim güvenlikçiler tarafından ‘paketlenip’ ülkelerine gönderilmesi ilginçti.

Haberin Devamı

Muhaliflerin otel parasını kim ödedi?

Haberin Devamı

FALEZ Oteli Müdürü Hacı Ömer Özkul; Suriyeli muhaliflerin Devlet Başkanı Beşar Esad’ın barışçıl bir şekilde görev ve yetkilerini devretmesi çağrısında bulundukları toplantı süresince ne kadar zorlu günler geçirdiklerini anlatırken, “Muhaliflerin paralarını kim ödedi?” diye sorduk. “Bunlar söylenmez ama dışardan geldi” demekle yetindi.
Muammer Elveren bizi, Şam başta olmak üzere Suriye’de dört-beş kente yayılmış olan ve en büyüklerinden olan El Hadidi kabilesinin temsilcisi Ahmed Fahd ile tanıştırdı. Riyad’da yaşıyormuş.
“İstanbul’a gelirsem, büyük dedem Şeyh Navaf Halim El Hadidi ile ilgili çıkan bir kitabı sahaflarda arayacağım. Padişah Sultan Abdülhamid, büyük dedemi çok severmiş...” dedi.
İstanbul’da atlı süvarilerin bir geçişi sırasında, araba altında kalacak üç çocuğu ölümden kurtardığı için Abdülhamid kendisine nişan vermiş.

Haberin Devamı

‘Şahin’ turları

ARAPLAR, şahini çok seviyorlar. En değerli şahinler de Türkiye’de yakalanıyormuş. El Hadidi, Türkiye’de izinli yapılan bu yakalama turlarına birçok kez katılmış... Hatta Türkiye’den götürdüğü bir şahini S. Arabistan Kralı Fahd’a hediye etmiş.
Şahinler, Rusya üzerinden Bayburt yöresine gelip, Ankara ve Afyon yönünden Suriye’ye geçerlermiş... Bu günler ‘şahin’ günleriymiş. ‘Avı’ da 1-1.5 ay sürermiş. Ne sıcak, ne de soğuk havayı severmiş şahinler... Şahinlerin bazı türleri 200 bin dolara kadar alıcı buluyormuş.

Seçmeni olmayan sandık olur mu

YILMAZ Özdil seçmen ve oyların bilgisayar sistemleri hakkında yazı yazdı. Aşağıda yer alan bilgiye benzer sandıklar çok var. Acaba YSK ne der bu duruma?
Seçmeni olmayan sandıkta oy kullanan 122 seçmen? Kim bunlar?
2009 İl Genel Meclisi Seçim Sonuçları Eskişehir Günyüzü Yağrı Mahallesi
Seçmen sayısı: 0
Oy kullanan: 122
Geçerli: 120
Bu kadar oy kullanan ve bu kadar geçerlilik oranı olan ama seçmen kütüğünde seçmeni olmayan sandık hangi sandık olur ve sizce burada hangi partinin oyları yüksek olur?www.ysk.gov.tr’den sonuçlara bakabilirsiniz.    
Gürsel GÖRGÜLÜ

Haberin Devamı

Antalya’dan Mayorka’ya darbe

SİYASET bir yere kadar ama asıl sorun turizm sektörü. Nasıl bir sezon geçirilecek. Her an yeni bir ‘sürprizle’ karşılaşılıyor; Bodrum’daki sahte içki olayı gibi...
Bir turizm yatırımcısı ile görüşürken “Bize önce turizm lazım” dedi ve ekledi:
“Siyaset, turizmi kurtarmaz ama turizm, siyaseti kurtarır. Antalya’nın, Akdeniz’de en büyük rakiplerinden İspanya’nın Mayorka adasını, turizm tarihinde ilk kez geçtiğini biliyor musunuz?
Bu yılın ilk beş ayında, gerçekleşen 2 milyon paket tur satışının % 19.2’si Antalya’ya,  % 17.3’ü de Mayorka’ya gerçekleşmiş... Antalya’nın oranını daha da arttırmasını bekliyoruz.”
İspanya’da futbol ne kadar ileriye giderse, turizmin gerilemeye başlaması yaşanan ekonomik krize bağlanabilir mi?

Yazarın Tüm Yazıları