Burcu Tuna’ya ölen eşinden miras yok

Güncelleme Tarihi:

Burcu Tuna’ya ölen eşinden miras yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2011 00:00

Dört yıl önce ölen halk müziği sanatçısı Ahat Uruk’un açtığı, daha sonra annesiyle üç kardeşinin sürdürdüğü boşanma davasında kusurlu bulunan Burcu Tuna Uruk, eşinin mirasından pay alamayacak.

Haberin Devamı

TRT Sanatçısı Ahat Uruk, 2002’de evlendiği oyuncu Burcu Tuna Uruk’un kendisinden maddi çıkar sağlamaya çalıştığı ve şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle 2007’de boşanma davası açtı.

Uruk, İzmir 11’inci Aile Mahkemesi’ne sunduğu dava dilekçesinde, kansere yakalandığını, hastalandıktan sonra eşinin kendisine kötü davrandığını, “Eşek gibi çalışacaksın, bana bakmak zorundasın” diyerek psikolojisini bozduğunu iddia etti. Uruk, eşinin hastalığıyla ilgili kendisine yardımcı olmadığını, “Sen öleceksin, araban, evin ve her şeyin bana kalacak” sözleriyle yaşam umudunu bitirdiğini öne sürdü.

Suçlamaları kabul etmedi

Tiyatro sanatçısı Burcu Tuna Uruk ise, kendisini sürekli aldattığını iddia ettiği eşinin rahatsızlığında hep yanında olduğunu bildirdi Dondurmam Gaymak filminde ‘Zeynep’ karakterini canlandıran ve Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal adayı olan Burcu Tuna Uruk, kendisinin Ahat Uruk’un üçüncü eşi olduğunu, hastalığında ‘onur konseri’ düzenleyip, gelir sağladığını anlattı. Sanatçı, boşanmak için 235 bin TL tazminat ile aylık 700 TL nafaka istedi.

Haberin Devamı

Dava sürerken can verdi

Bağırsak kanseri tedavisi gören Ahat Uruk, boşanma davası sürerken, Eylül 2007’de öldü. Annesi Meliha, kardeşleri Nihal, Nevzat ve Hakan Uruk, kusur yönünden, boşanma davasını sürdürme kararı aldı, gelinlerinin, “Bana bakmaya mecbursunuz ya anlaşırız ya da mahkeme kararıyla istediklerimi zorla alırım” dediğini iddia etti. Mahkeme ve Yargıtay aşamalarından sonra Burcu Tuna Uruk’un daha fazla kusurlu olduğuna karar verildi.

Belgenin iptali davası

Aile, kusuru kanıtlanan Burcu Tuna Uruk’un mirasçı olmayacağını ileri sürerek, ‘mirasçılık belgesinin iptali’ davası açtı. İzmir 8’inci Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Nuran Yörük, kusurlu eşin mirasçı olamayacağına dikkat çekti. Burcu Tuna Uruk’un 12 pay üzerinden 6’sının sahibi olarak mirasçı gösterildiği veraset ilamını iptal etti. Ahat Uruk’un mirasını 6 pay kabul edip, annesine 3 pay, kardeşlerine birer pay verilmesini kararlaştırdı.

Vasiyeti yerine geldi

Boşanma davası sürerken, kardeşinin ölmesi halinde, kendisine hastalığında bakmayan eşi Burcu Tuna Uruk’a karşı hukuk mücadelesini sürdürmelerini istediğini belirten Nihal Uruk, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yargıtay ilk kez böyle bir karar verdi. Kardeşimi yaşıyormuş gibi düşünerek, eşini kusurlu buldu. Burcu, kardeşimin maaşını da alıyordu. Bu kararla artık mirasçı olmadığından, elde ettiği tüm hakları geri alındı. Bizler ona karşı onur savaşı verdik. Bu karar örnek bir karar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!