500 verip 13 bin TL isteyen borç çetesi

Güncelleme Tarihi:

500 verip 13 bin TL isteyen borç çetesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

İzmir’de, Sayısal Loto talihlisinin oğlunu senetle borçlandıran, yüksek faizle para verdikleri esnaf ve çiftçiye işkence yapıp mallarını ele geçiren çete çökertildi. 500 TL alan kişinin borcunu 13 bin TL’ye kadar çıkaran çetenin baskılarından bunalan bir kişinin İzmir’de intihara bile kalkıştığı bildirildi.

Haberin Devamı

KEMALPAŞA’da bir organize suç örgütünün baskı ve şiddetle çok sayıda kişinin malını ele geçirdiği şikayetleri gelince İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çalışma başlattı.
Ekiplerin altı ay süren izlemesiyle, ilçede birahane, otopark, ganyan bayiliği, oto kiralama firması işleten A.A.’nın yedi kardeşi ve yakınlarıyla kurduğu çete belirlendi. Çete üyelerinin kimliklerinin, yaptıkları ve bağlantıları da belirlendikten sonra İzmir, Kemalpaşa ve Kocaeli’de eş zamanlı operason düzenlendi. A.A.’nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı, evlerinde 5 pompalı tüfek, tabanca, 180 fişek, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Talihlinin oğluna tuzak

Çete üyelerinin Sayısal Loto’dan 2006’da 4.5 milyon TL kazanan H.Ç.’nin oğluyla yakınlık kurduğu, eğlence yerlerine götürdüğü, sonunda 53 bin TL’lik senet imzalattığı belirlendi. Baskıyla H.Ç.’den parayı alan çetenin yeni ödemeler stediği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Müteahhide dayak işkence

İlçe halkına korku salan çele üyelerinin kendisinden işlerini büyütmek için borç alan müteahit N.T.’den parayı tahsil edemeyince baskı yaptıkları saptandı. Çetenin baskılarından kurtulmak için kaçan N.T.’yi Kocaeli’de bulan zanlıların, onu bir çiftlik evine götürdükten sonra döverek işkence yaptıkları belirtildi.
Sorguları tamamlanan zanlılardan 6’sı serbest bırakıldı. A.A. ile aralarında kardeşlerinin ve yakınlarının da bulunduğu 13 kişi adliyeye gönderildi. Ödemiş’in ardından Kemalpaşa’da operasyon düzenleyen polisin, farklı ilçelerde de suç örgütlerine karşı çalışma sürdürdüğü bildirildi.

Baskıdan intihara kalkışan da olmuş

Kendilerinden 500 TL alanın borcunu 13 bin TL’ye kadar çıkaran çetenin baskılarından bunalan bir kişinin İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda harakiri yaparak intihara kalkıştığı, birinin psikolojik tedavi görmeye başladığı bildirildi. Bir başkasınınsa ailesiyle tüm bağını kesip ortadan yok olduğu, hakkında kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi.

Kiraz hasadı beklemişler

Özellikle ekonomik yönden zor durumda olan esnaf ve çiftçilerle yakınlık kuran zanlıların, yüksek faizlerle para verip senet imzalattığı, borcun tahsili için kiraz hasadı üzerinden anlaştıkları kaydedildi. Borcunu zamanında ödemeyen kişilerin işyerlerine, evlerine, tarlalarına el koyulduğu da iddia edildi. Borcunu ödeyenlere senetleri geri vermeyen çetenin, icra takibiyle yeniden para aldığı da öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!