Tekirdağ'da Büyükşehir heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda Büyükşehir heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 13:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin ardından büyükşehir statüsüne kavuşacak 11 il arasında Tekirdağ'ı da açıklaması, kentte büyük heyecan yarattı.

Haberin Devamı

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, yaptığı açıklamada, nüfusu 750 bini geçen illerin büyükşehir belediyesi olması gerekliliğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığını belirterek, “Büyükşehir olmak, imar planlarını yapmaktan, alt yapının düzenlenmesine kadar bir çok noktada ortak karar verme ve hareket edebilme durumunu getiriyor. Bazı şirketler üzerinden de daha hızlı hareket edebilme şansını veriyor. Bizimde amacımız hızlı hareket edebilmek. Çünkü, Tekirdağ nüfusu hızlı artan ve hızla şehirleşen bir yer. Yaptığımız projelerin bir an önce hayata geçmesi bakımından, büyükşehir belediyesi olmanın çok yararlı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Tekirdağ, büyükşehir olduğunda ilk yapmak istedikleri çalışmaların, planlamayla ilgili çalışmalar olduğunu belirten Dalgıç, “Çevre kirliliği bakımından da beraber hareket etmememiz lazım. Her belediye kendi çapında arıtma tesisi yapması gerek. Büyükşehir olduğumuzda, çöp arıtma tesisi ve biyolojik arıtma tesisi gibi çevre faktörlerini göz önüne alan tesisleri biran önce hayata kazandırabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ise, Tekirdağ'ın büyükşehir olmasının avantajlı olduğunu söyledi.

Bölgenin, merkezi konumunda yer alan Tekirdağ'ın büyükşehir olmasının çevre illere de büyük katkısının olacağını ifade eden Günay, “Tekirdağ'ın ekonomik değerlerinin yükselmesi, bölgedeki diğer şehirlerinde özellikle kalkınma ajansı içerisindeki diğer şehirlerinde ekonomik seviyelerinin yükselmesi anlamına gelecek” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!