Dedeleri uçak aldı onlar isim istiyor

Güncelleme Tarihi:

Dedeleri uçak aldı onlar isim istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 00:00

Kalecik Eğitim ve Kalkınma Vakfı (KALEVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ateş, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk’a bir mektup göndererek, “Kalecik” isminin Türk Hava Yolları’nın (THY) filosundaki bir uçağa verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Ateş, mektubunda, 1928 yılında Ankara’nın Kalecik ilçesi ve Adana halkının para toplayarak Türk Hava Kuvvetleri’ne uçak alınmasını sağladığını belirtti.

 “Kalecik halkı, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında yaşanan yoksulluklar içerisinde, bu parayı dişinden tırnağından arttırarak vermiştir” diyen Ateş, “O dönemde Kaleciklilerden toplanan para ile bir adet savaş uçağının alınması sağlanmış ve Hava Kuvvet-lerimizin güçlendirilmesi için çok önemli katkıda bulunulmuştur” ifadelerini kullandı.KALEVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ateş, Kalecik halkı olarak Bakan Soluk’tan isteklerinin, THY filosunda hizmet veren uçaklardan birisine “Kalecik” isminin verilmesi olduğunu belirterek, “Kalecik halkının bu haklı talebinin en kısa sürede tarafınızca değerlendirilmesini beklemekteyiz. 83 yıldır gözardı edilen veya düşünülmeyen bu talebimizin yerine getirilmeyecek bir talep olmadığı hususunu takdirlerinize sunuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!